‘Ciudadano Fernando Gallego: Baila o Muere’, guanyador del Premi Ciutat de Reus del Memorimage

Enguany el festival de cinema reusenc ha crescut amb un 17% els seus espectadors
Imatge dels guanyadors del XIII Memorimage. | cedida

 

El documental ‘Ciudadano Fernando Gallego: Baila o Muere’, d’Alex Salgado i Jorge Rodríguez, s’ha endut el Premi Ciutat de Reus 2018 del festival Memorimage, amb una dotació econòmica de 1.000 euros. El vespre d’aquest dissabte, 10 de novembre, es van entregar els premis d’aquesta tretzena edició del Memorimage, el Festival Internacional de Cinema de Reus, en un acte al Teatre Bartrina. El documental guanyador relata la vida i les dues cares de Fernando Gallego o Nando Dixkontrol, la persona i el personatge, la seva fama com a DJ de masses durant els anys 80 i el posterior oblit, 30 anys després.

Pel que fa al Premi del Públic, dotat amb 300 euros i patrocinat per Rabassa Arts Gràfiques, se l’ha endut ‘Andrea Motis, la trompeta silenciosa’, del director Ramon Tort. Es tracta d’una producció catalana que mostra un moment clau en la vida de la trompetista Andrea Motis.

El Premi Cinema·Rescat valora el treball de documentació darrere dels films, i enguany se l’ha emportat el documental brasiler ‘No intenso Agora’, del director Joâo Moreira Salles. El jurat d’aquest premi està format per membres de l’associació Cinema·Rescat, que són Jan Baca, Raül Contel i Encarnació Soler. L’associació vol ressaltar la importància de les imatges d’arxiu en el documental guanyador, el qual està creat en bona part amb imatges d’arxiu.

Pel que fa al Premi MemoriReus, que premia el millor ús d’imatges d’arxiu en produccions i pel·lícules la temàtica dels quals estigui centrada en les comarques de Tarragona, se l’ha endut el film ‘Hereus d’un cardenal proscrit’. El premi consta de 500 euros i d’una estatueta atorgada per la Diputació de Tarragona.

'Out', guanyadora del Premi MemoriJove

Finalment, el Premi MemoriJove se l’ha endut la pel·lícula ‘Out’, del director francès Denis Parrot. Aquest premi l’atorga el públic format per alumnes d’institut que assisteixen a les projeccions. ‘Out’ parla de joves gais, lesbianes, bisexuals i transsexuals d’arreu del món, els qui enregistren el moment d’explicar a les seves famílies la seva orientació sexual. Precisament la pel·lícula ‘Out’ va ser l’escollida per ser projectada en la cloenda del festival, on va ser present el director del film.

El director artístic del festival, Daniel Jariod, ha volgut destacar que «el Memorimage manté la seva consolidació i augmenta un 17% el nombre d’espectadors, al mateix temps que obre la porta a integrar films realitzats amb arxius digitals de manera estable en el futur». Fins al 7 de desembre, el Memorimage Online estarà disponible a plataforma Filmin, on els espectadors poden gaudir d’una selecció de pel·lícules del festival.

"FOTOS: Indignació a Reus per un carrer tallat de fa 4 dies per uns pins caiguts" "Una noia de 21 anys li clava un ganivet a una altra en una discussió a Reus"