Perilla la continuïtat de les Barraques de Reus

A hores d’ara no hi ha cap grup contractat ni dates definides

Les Barraques de Reus veuen perillar la seva continuïtat. Després de més de dues dècades d’existència no està garantida la seva celebració. Segons Canal Reus TV, alguns dels integrants de la Coordinadora alerten que el festival de música podria deixar de fer-se per primer cop a causa de diversos motius. De fet, l'any passat ja es trobaven penjant d'un fil però finalment es van celebrar.

En primer lloc, la Coordinadora assenyala que la regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Reus ha decidit deixar de celebrar el Reussona. Aquest és un concurs de música dirigit als grups emergents del territori que omplia una de les nits de la graella de Barraques. Sense l’edició del Reussona, toca substituir l’oferta musical. Fet que significa augment el pressupost o eliminar un dels dies de Barraques. En cas d’escollir la segona opció, les entitats asseguren que no sortiria rentable fer les barraques i perdrien diners.

Les Barraques de Reus, impulsades per la Coordinadora amb el suport econòmic i logístic de l’Ajuntament de Reus, no tenen les dates definides a poc menys de quatre mesos de realitzar-se. El fet que coincideixin amb les festes de Sant Joan de Valls sempre ha estat un hàndicap ja que la cita cultural de la capital de l'Alt Camp compta amb un major pressupost i un cartell de més qualitat. Això obliga a plantejar-se buscar unes dates alternatives.

L’Ajuntament i algunes entitats han posat sobre la taula que les Barraques de Reus se celebrin abans de Sant Joan, és a dir, el 18, 19 i 20 de juny. Per contra d’altres proposen fer-ho el 19, 20, 21 i 23 de juny, amb un dia de descans al mig per aprofitar la nit de Sant Joan, unes dates que segons fonts municipals no han funcionat. Lògicament, sense unes dates tancades no es poden contactar grups de música. A hores d’ara, no hi ha cap grup signat. Un problema afegit pel fet que es tracta, amb Sant Joan pel mig, d’un calendari molt atapeït.

La venda de menjar i l'eliminació del Reussona són dos obstacles més que es troba la Coordinadora | Joan Marc

La venda de menjar, nova trava administrativa

Per una altra banda, les entitats assenyalen que es troben davant una nova trava administrativa: la venda de menjar. Segons expliquen, la regidoria de Salut ha decidit limitar la venda de menjar a les barraques i aquells que vulguin fer-ho hauran de tenir unes condicions higièniques concretes, com ara instal·lar un aïllant del terra de sorra del Parc de la Festa, i el carnet de manipulador d’aliments

Una opció que s’ha plantejat és fer una barraca conjunta de menjar entre totes les entitats. En tot cas, si aquesta solució no arribés a la llum, les entitats no veuen que tingui sentit participar en les Barraques sense la possibilitat d’una rendibilitat econòmica. Segons Canal Reus TV, està previst que aquest pròxim dilluns  9 de març es reuneixi la Coordinadora per abordar totes aquestes qüestions i escollir, si s’escau, una nova junta que es posi al capdavant de la Coordinadora de les Barraques de Reus.

"💜🎥 PELL DE GALLINA: Centenars de dones canten «Un violador en tu camino» a Reus" "🔴IMPORTANT: El decisiu viatge que faran el govern i PSC per al futur de Reus"