El premi beca Roseta Mauri reconeix el talent dels ballarins de la regió de Tarragona

Les escoles de l’Associació de Professors de Dansa de les comarques de Tarragona han participat en certamen, celebrat a Reus, durant 4 dies
Imatge del final de la gala, durant el lliurament de les beques. | tgndigital

 

Durant quatre dies, l’escenari del teatre Bartrina de Reus ha acollit les actuacions dels millors ballarins de la regió de Tarragona en la IX edició del premi beca Roseta Mauri, que se celebra cada dos anys a la capital del Baix Camp.

Des del passat dijous 24 i fins diumenge 27 de gener, el jurat ha vist i puntuat centenars de coreografies de diverses modalitats: ballet clàssic, contemporani, modern jazz, espanyol, claqué i danses urbanes.

A més, els alumnes han gaudit de classes magistrals de cada modalitat impartides per professors de prestigi, que han escollit els tres millors de cada classe.

Pel que fa al jurat del concurs, l'ha presidit pel ballarí Juan Polo, acompanyat per altres reconeguts professionals del món de la dansa.

Imatge dels ballarins esperant els premis. | tgndigital

L’escola de dansa Adagi de Valls, la gran triomfadora

Els premis d'aquesta edició han anat a parar a les diverses escoles de dansa que han participat en el concurs, però una part molt important dels guardons ha estat per l’escola de dansa Adagi de Valls, que ha arrasat en moltes modalitats, obtenint un total de 55 premis del jurat, de les 80 coreografies que han presentat.

A part dels premis per les coreografies, el concurs té una part molt important com és la del lliurament de beques. La més reconeguda és la beca RAD que atorga la Royal Academy of Dance de Londres, per assistir a un curs d’estiu amb totes les despeses incloses i que ha anat a parar a l’alumna d’Adagi Mariona Vilarrubí, que ha rebut el guardó amb molta emoció.

També s'han atorgat altres beques al Real Conservatorio de Danza de Madrid, al Campus Internacional de Danza de Valencia, al Conservatori Internacional Anarella de Portugal o al Ateneo de la Danza de Siena, entre moltes altres.  

 
Els personatges de la 'Petra' i la 'Coia' han amenitzat el concurs mentre els alumnes esperaven els premis. | tgndigital

Durant els quatre dies del concurs s’han viscut moltes emocions, nervis i molt bon nivell dalt l’escenari. El president del jurat, Juan Polo, s'ha adreçat als familiars dels ballarins en la gala final per dir-los «gràcies per tenir fills tan especials», donada la qualitat d’aquesta edició. Durant la gala també han estat presents representants polítics de les institucions que col·laboren amb el concurs així com empreses de diverses comarques que també han lliurat obsequis i premis en metàl·lic als guanyadors. 

També hi ha hagut moments d'humor gràcies a la 'Coia' i la 'Petra', dos personatges que han amenitzat el concurs i han fet menys llarga l'espera mentre el jurat es trobava deliberant. 

En aquesta edició han participat escoles de dansa de tota la regió de Tarragona de diversos municipis, com Tarragona, Reus, Vila-seca, Cambrils, Amposta, Sarral, l’Espluga de Francolí o Valls, entre d’altres.

"ATENCIÓ: S'incendia un cotxe en una nau a Reus" "Aquests són els projectes guanyadors dels pressupostos participatius de Reus"