Un nou cicle cultural de Reus vol donar oxigen al sector i reivindicar el talent local

La programació compta amb tres espais diferents adaptats a les mesures sanitàries
El cicle ha programat set espectacles entre agost i setembre | Ajuntament de Reus

El Teatre Bartrina, la plaça del Teatre i el Jardí de la Casa Rull prendran el protagonisme cultural de Reus entre els mesos d'agost i setembre. Des del teatre s'impulsa «Projecte Bartrina. Cultura de proximitat», un cicle d'actuacions d'art en viu, poesia, teatre familiar i música.

Entre el 21 d'agost i el 13 de setembre, tindrà lloc la primera edició d'aquest cicle, que neix amb la voluntat de tenir continuïtat segons s'ha exposat durant la seva presentació. Tant el Consorci del Teatre Bartrina com la regidoria de Cultura ho consideren una línia estratègica.

El regidor de l'àmbit, Daniel Recasens, afirma que «Reus és una ciutat amb un gran talent local en molts àmbits i també en l'àmbit de les arts escèniques, i el volem compartir amb la ciutadania». A més, apunta, «ara era el moment idoni, perquè aquest nou projecte vol ser un impuls a les arts escèniques actuals en un moment en què ho necessiten molt».

Precisament per ajustar-se al moment actual s'han previst les mesures sanitàries adequades en totes les actuacions i l'aforament, per exemple, quedarà limitat a 80 localitats. La venda de les entrades es farà de manera anticipada fins a 24 hores abans de cada espectacle, i es podran comprar tant a través d'internet com de la taquilla del Teatre Bartrina.

Cada persona podrà comprar cinc entrades com a molt per cada espectacle i aquestes seran nominals. Es posaran a la venda el pròxim 4 d'agost a un preu de cinc euros. La direcció artística del cicle va a càrrec de Francesc Cerro-Ferran, Rosa Mateu i Jordi Vall.

La programació de Projecte Bartrina. Cultura de proximitat

S'han programat set espectacles diferents entre el 21 d'agost i el 13 de setembre repartits entre el Teatre Bartrina, la plaça del Teatre, davant mateix de l'equipament, i el Jardí de la Casa Rull. La programació del cicle és la següent:

  • Divendres 21 d'agost al Teatre Bartrina: Que (no) mori el teatre! A partir de diverses dramatúrgies contemporànies.
  • Diumenge 30 d'agost a la plaça del Teatre: El teu conte em sona. Teatre familiar.
  • Divendres 4 de setembre al Jardí de la Casa Rull: Solà sol Solà. A partir de poemes de Lluís Solà.
  • Dissabte 5 de setembre al Jardí de la Casa Rull: De Vi va veu. Espectacle multidisciplinari a partir de poemes del vi.
  • Dissabte 12 de setembre al Jardí de la Casa Rull: Pels carrerons del darrera. Teatre Musical amb dues sessions previstes.
  • Diumenge 13 de setembre a la plaça del Teatre: Els tres mosqueters o qui va matar Mogart?. Espectacle de música clàssica per a tots els públics.
  • Diumenge 13 de setembre al Teatre Bartrina: Un vespre amb Pau Terol i Lau Noah. Concert de blues.

"El finançament del Pla de Reactivació de Reus se certificarà aquest divendres" "Gran inversió: Reformes al Casal Cívic de Sant Josep Obrer i la plaça Mas Pellicer"