Les visites nocturnes teatralitzades al Cementiri de Reus, del 22 al 24 d'octubre

Han estat guardonades com la tercera millor activitat de portes obertes dels cementiris de l'Estat
L'activitat ofereix la possibilitat de visitar el cementiri de nit | Laia Solanellas

 

Les visites nocturnes i teatralitzades al Cementiri de Reus tornen la setmana abans de Tots Sants. Els dies 22, 23 i 24 d'octubre, La Gata Borda tornarà a transportar el públic en el temps a través del recinte funerari de la mà d'algunes de les persones que hi ha enterrades, il·lustres i anònimes. Les entrades, que són gratuïtes, s'hauran de reservar a través d'Internet.

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

La d'aquest 2019 serà l'onzena edició d'aquest esdeveniment, amb gran èxit de públic any rere any. L'objectiu principal és mostrar el patrimoni del Cementiri de Reus, i la companyia teatral La Gata Borda ho fa a través de les històries d'algunes de les persones que hi ha enterrades, i que fan de fil conductor de la visita nocturna. La bona acollida de l'activitat va suposar, edicions enrere, oferir més passis.

Imatge d'arxiu de les visites teatralitzades del Cementiri de Reus | Laia Solanellas

 

Actualment s'ofereixen tres sessions de la visita durant tres dies. L'activitat és gratuïta i l'aforament és limitat a una cinquantena de persones per sessió, i per poder-hi accedir cal reservar plaça a partir de les nou del matí del dia 17 d'octubre a través del web dels Serveis Funeraris de Reus i Baix Camp, amb una limitació de quatre entrades per reserva. Els tres passis s'ofereixen, del 22 al 24 d'octubre, a dos quarts de vuit, a tres quarts de nou i a les deu de la nit.

La llum de les espelmes guia el públic a través del Cementiri de Reus | Laia Solanellas

 

Les efemèrides d'enguany

Les visites registren alguns canvis entre un any i el següent. En alguns casos importants, en d'altres menys perceptibles. Enguany se celebren dues efemèrides que és possible que tinguin impacte en el recorregut de les visites nocturnes. Per una banda, el 150è aniversari de la mort de Josep Sardà i Cailà, advocat i polític liberal reusenc que, gràcies al seu llegat, va fer possible que es construís el cementiri l'any 1871. A més, segons s'informa des de l'Ajuntament de Reus, també hi haurà un record emmarcat en l'Any Roseta Mauri.

Personatges il·lustres i anònims fan de fil conductor de la visita teatralitzada | Laia Solanellas

 

Tercera millor activitat de portes obertes de l'Estat

Aquestes visites nocturnes teatralitzades han assolit, aquesta mateixa setmana, el qualificatiu de tercera millor activitat de portes obertes dels cementiris de l'Estat espanyol. La Revista Adiós organitza anualment un certamen en el qual es busca, per votació popular, els millors cementiris, activitats de portes obertes i monuments. El cementiri de Reus ha obtingut la tercera posició en totes tres categories.

"❗ATENCIÓ: Talls de circulació i del passeig per la reforma de la Boca de la Mina!" "📚AGENDA: Presentacions de novel·les, contes i comunicació no verbal a Galatea Reus"