Els Centres Cívics de Reus engeguen temporada amb més de 100 propostes

La programació de tardor-hivern ofereix més de 2.000 places a cursos i activitats

 

Els Centres Cívics de Reus engeguen nova temporada amb la programació de tardor-hivern. Segons la regidora de Participació, Ciutadania i Transparència, Montserrat Flores, s'ha recuperat un format que ja s'havia utilitzat per establir el calendari d'aquests equipaments municipals. «Moltes persones ens han demanat que tornéssim a aquest format» i és per això que la nova temporada inclou els mesos entre octubre i febrer i es deixarà per la programació de primavera els mesos entre març i juny.

La programació, editada en format llibret, compta amb 110 cursos o tallers amb capacitat per inscriure-hi 1.800 persones. Se sumaran a les 25 activitats obertes que també tenen data fixada, i que signifiquen 800 places més. Tot plegat, explica Montserrat Flores, amb la voluntat de mantenir la filosofia dels Centres Cívics, que «són punt de trobada  relació».

La filosofia dels Centres Cívics

Des de la regidora es vol aconseguir que sigui els veïns de Reus qui s'impliqui a l'hora d'ampliar la programació dels Centres Cívics. «Cridem la ciutadania perquè imagini què vol que faci el seu Centre Cívic», sentencia Flores. Amb aquest esperit, explica, la programació s'anirà ampliant amb les propostes que vagin fent durant l'any les entitats que tenen aquests equipaments municipals com a centre neuràlgic de la seva activitat.

Montserrat Flores afirma que els Centres Cívics han de ser més que un lloc on anar a fer activitats o cursets. Explica que la intenció amb la qual treballa la regidoria de Participació, Ciutadania i Transparència és que siguin un punt neuràlgic de la vida social dels barris. És per això, recorda, que tots compten amb espais de lectura, d'ordinadors, de cafeteria... Es tracta d'espais que poden fer servir els veïns i veïnes que no tinguin cap activitat programada a l'espai però, en canvi, li vulguin donar vida. Flores ha afirmat, de fet, que tothom té algun dels sis Centres Cívics de Reus a prop de casa i dins el seu barri.

"Josep Anglada activa Som Identitaris per «frenar la immigració» a les municipals" "Els partits de Reus es posicionen respecte de La Sedera"