La reforma del passeig de la Boca de la mina de Reus obligarà a tallar el passeig

Es tallará la circulació de vianants al llarg de tot el recorregut
Imatge actual del passeig de la Boca de la Mina, amb el cartell de les obres de millora i recuperació | Cedida

 

Els treballs previs del projecte de millora i recuperació del passeig de la Boca de la Mina han començat aquesta setmana, amb la previsió d'iniciar els moviments de terra a partir de la setmana que ve. Els treballs obligaran a tallar la circulació de vianants al llarg de tot el recorregut, atenent que hi ha itineraris alternatius. Malgrat això, sí que es permetrà l'accés, tant a l'escola Mowgli com a les finques particulars, així com la circulació de vehicles pel vial que enllaça el barri Gaudí amb la carretera de Castellvell. Amb dos milions d'euros de pressupost, el projecte contempla reformar el passeig en sí, recuperar-hi mobiliari urbà i basses, millorar el drenatge del terra i la il·luminació, i incorporar a la zona diferents innovacions tecnològiques.

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

Aquesta primera setmana no es veurà, encara, gaire moviment de màquines o operaris. S'hi duran a terme els treballs previs, és a dir, actuacions com prospeccions geològiques, necessaris per poder-hi executar les obres. De cara a la setmana vinent és quan es preveu que hi entrin les màquines que han de deixar la zona amb una nova imatge i amb un espai nou: el Parc de les Olors.

Imatge virtual del projecte del Parc de les Olors | TarragonaDigital.com

Un pressupost de dos milions d'euros

Les obres es van adjudicar fa quinze dies a l'empresa Valoriza Servicions Ambientales per un import de 2.051.407,36 euros. En aquest primer lot s'hi contemplen dues actuacions diferents, la que ha de posar al dia el passeig —1.562.862,35 euros—, i la que ha de crear-hi el Parc de les Olors —488.545.01 euros—. Quedarà, encara, el Jardí Agrari, que s'executarà com un segon projecte.

La meitat de la reforma es finança a través dels Fons Europeu de Desenvolupament Regional, el FEDER, i la reforma del passeig preveu un termini d'execució d'un any. A més de rehabilitar el passeig, també s'hi adequarà una plaça que serveixi de punt d'unió entre diferents espais, un petit escenari i es recuperaran basses d'aigua al llarg del seu recorregut.

  

El Parc de les Olors

Juntament amb el passeig, el projecte també ha de fer realitat el Parc de les Olors. Es tracta d'un nou espai que s'ha concebut com una zona verda de 10.687 metres quadrats de plantes aromàtiques autòctones. Vinculat al barranc del Molí, el recorreran tres camins visiblement diferenciats i connectats entre si que tindran una zona de descans al final de cadascun d'ells. El termini d'execució d'aquest parc és de cinc mesos.

"📚AGENDA: Presentacions de novel·les, contes i comunicació no verbal a Galatea Reus" "⛪🍪 Les germanes clarisses de Reus, 5 anys fent de la rebosteria la seva especialitat"