Reus s'adhereix al projecte «Educació360. Educació en temps complet»

Un projecte pedagògic que pretén integrar els aprenentatges i l'educació en tots els temps i espais de la vida de les persones
Reus s'adhereix al projecte «Educació360. Educació en temps complet» | CatalunyaDiari.cat

El passat dilluns, 11 de febrer, la ciutat de Reus es va sumar al projecte «Educació360. Educació en temps complet»; una iniciativa pedagògica que pretén impulsar un canvi de model educatiu per tal que integri els aprenentatges i l'educació que es produeixen en tots els temps i espais de la vida de les xiquetes i xiquets, connectant l’escola, les famílies i tots els recursos i actius de la ciutat.

Iniciativa de la Fundació Jaume Bofill, la Diputació de Barcelona i la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica, la proposta vol connectar l'educació i els aprenentatges entre el temps lectiu i el no lectiu, construint l'itinerari vital de cada infant i adolescent amb l'equitat i sense exclusions de cap mena.

Aprendre en tots els espais de la vida

El consistori reusenc s'ha adherit doncs al manifest d'Aliança Educació 360, del qual destaquen set conceptes clau: l'aprenentatge és present a tots els espais de la vida quotidiana; educar, doncs implica ocupar-se de tots els temps vitals, també els no lectius; les oportunitats educatives més enllà del temps lectiu són crucials en l'itinerari vital i professional. 

A més, cal connectar aprenentatges lectius amb interessos, obligacions i lleure i s'ha de reconèixer allò que s'ha après fora dels centres; l'equitat és imprescindible per garantir la igualtat d'oportunitats en els espais d'educació; la política educativa ha de transcendir l'ensenyament reglat i garantir més i millors oportunitats; l'educació ha de comptar amb la complicitat de tot el municipi i de tots els actors de la comunitat educativa.

Tot plegat una iniciativa que vol canviar el paradigma de model educatiu, evidenciant el fet que l'aprenentatge i sobretot, l'educació, no són cosa només de l'escola i els centres educatius, sinó de tot l'entorn dels xiquets.

Reus s'adhereix al projecte «Educació360. Educació en temps complet» | Educació360

Et pot interessar:

"SERVEIS: Els reusencs reben més de 2.200 ajuts socials concedits per Aigües de Reus" "ATENCIÓ: La misteriosa campanya que ha presentat l'Ajuntament de Reus"