El Reus Ocult torna un any més per difondre el patrimoni històric de la ciutat

El 6 i 7 d'octubre es realitzaran visites gratuïtes a espais que normalment no són accessibles

 

El primer cap de setmana d'octubre acull un any més la iniciativa El Reus Ocult, que de la mà de l'Associació Espais Ocults difon el patrimoni arquitectònic i històric de la ciutat de Reus a través de visites guiades gratuïtes a espais de la ciutat que normalment no són accessibles.

A més a més, les visites es podran complementar amb activitats i experiències molt econòmiques que permetran als visitants de totes les edats veure i viure d'una manera especial el patrimoni que sempre els ha acompanyat.

Per tal de visitar els espais, només cal fer una ullada al tríptic del Reus Ocult, que incorpora el plànol amb els edificis i localitzacions que formen part de la iniciativa, així com els horaris d'obertura de cada element patrimonial. Un cop allà, només s'ha d'esperar a que es formin els grups de visita perquè, seguidament, comenci la visita.

Enguany es comptarà amb la Xemeneia del Molí de la Vila, el Dipòsit d'aigua de l'Institut Pere Mata, el Xalet Serra, el Barri Gaudí, l'Associació d'Amics del Ferrocarril, el Cementiri General de Reus, el Mas Pintat, el Refugi del Mercadal i el Castell del cambrer.

Activitats interessants per a totes les edats

En aquesta nova edició del Reus Ocult, es comptarà un any més amb activitats complementàries que faran que l'experiència de les visites guiades sigui completa. Per una banda s'estrena l'activitat 'T'importa? t'acompanyo', i per altra banda, repeteixen l'activitat 'Pedaleja el Reus Ocult' i, els 'Petits exploradors'.

'T'importa? t'acompanyo' és una activitat dissenyada per la mateixa Assoaciació Espais Ocults la voluntat de la qual és reivindicar les portes, la seva presència necessària i recurrent a totes les llars i edificis, i alhora desapercebuda. D'aquesta manera es realitzaran recorreguts per tal de posar el focus en portes que no apareixen en els circuits habituals, o que formen part de construccions que les amaguen. L'activitat cercarà doncs recordar, evocar i imaginar la història de portes destacades però no gaire conegudes de la ciutat.

L'activitat 'Pedajela el Reus Ocult', repeteix enguany també de la mà de l'Associació Espais Ocults, i de la mateixa manera que en l'edició anterior serà una activitat apta per a totes les edats i nivells que faran una ruta en bicicleta pels espais del Reus Ocult.

Finalment i un any més també, Ans Educació se suma a la iniciativa del Reus Ocult, i a través de les activitats dels 'Petits exploradors', enfocades a nenes i nens de 3 a 15 anys, donaran a conèixer històries dinàmiques, interactives i teatralitzades que de ben segur els faran passar una bona estona alhora que descobreixen secrets i històries amagades de la seva ciutat. Entre elles destaca especialment 'El guardià del cementiri', que ja l'any passat va despertar un gran interès a petits i grans per la qualitat de la teatralització i el rigor històric.

Tota la informació es troba també a la pàgina web de l'associació des d'on es pot descarregar el tríptic i consultar els horaris i tota la informació de les activitats complementàries del Reus Ocult 2018.

Imatge d'arxiu del Cementiri de Reus | ReusDiari.cat

 

"Miquel Reverté s'incorpora com a nou regidor de la CUP de Reus" "Impulsen a Reus una escola de tennis per a persones amb mobilitat reduïda"