Reus, protagonista al concurs ‘Grand Tour’ de National Geographic Viajes

Els concursants han de trobar uns plànols de l'arquitecte Antoni Gaudí
Imatge dels dos concursants durant l'etapa del 'Grand Tour' a Reus | National Geographic

Reus i la seva vinculació amb Gaudí s'han convertit en els protagonistes del concurs 'Grand Tour', que consisteix en un gran ‘scape room’ per Catalunya per resoldre el misteri dels plànols que Antoni Gaudí va dissenyar per construir un gratacel a Nova York. El concurs és un projecte de Turisme de Catalunya i National Geographic Viajes protagonitzat pels 'influencers' Carles Almagro i Sofia, concursant de Masterchef.

D’aquesta manera, el concurs es converteix en l’’scape room’ més gran del món. El gratacel dissenyat per Gaudí va ser encarregat el 1908 i es deia Hotel Attraction. L'edifici havia de tenir 360 metres d’altitud i fusionaria un hotel amb un restaurant, galeries d’art, museus i auditoris. El perquè el projecte no es va arribar a dur a terme és tot un misteri, tot i que els plànols sí que existeixen.

Així, els dos concursants recorreran Catalunya a la recerca dels plànols misteriosos de Gaudí. En diferents capítols, els protagonistes viatgen per diferents punts del territori català descobrint així els seus paisatges, la seva gastronomia i el seu patrimoni. El Carles i la Sofia ja han visitat Cardona (Bages), Sant Llorenç de Morunys, Solsona (Solsonès) i Vic (Anoia). L'última parada és Reus, ciutat natal d’Antoni Gaudí, «la ciutat on va començar tot».

El programa destaca de Reus la seva Ruta del Vermut i la seva Ruta Modernista. Quan els concursants arriben a Reus es troben amb una sèrie de fletxes que els condueixen fins al Gaudí Centre, on han de trobar els plànols de l’Hotel Attraction gràcies a les pistes que han d’anar resolent.

"🎄🌠ACTES I HORARIS: Tots els actes del Nadal a Reus!" "🎄 Ja es coneixen els actes de la campanya de Nadal 2019 de Reus"