Tot a punt a Reus per reobrir les biblioteques i les oficines d'atenció ciutadana

En tots els equipaments s'ha de demanar cita prèvia
Les oficines d'atenció a la ciutadania de Reus reobriran amb mesures de seguretat dilluns vinent | cedida

A partir de dilluns vinent, 25 de maig, Reus reobrirà a l'atenció personal les diferents oficines d'atenció a la ciutadania, aturades amb motiu de l'emergència sanitària. La reobertura es farà amb noves mesures de seguretat o prevenció per minimitzar l'aforament i fomentant l'atenció per via de canals no presencials.

Les persones que necessitin atenció hauran de demanar cita prèvia per ser ateses. La primera atenció, però, no serà presencial, sinó que l'Ajuntament trucarà el ciutadà en el dia i hora concertats. Durant aquesta trucada, el personal municipal determinarà el canal més adequat per resoldre la gestió, segons el tipus d'atenció o la capacitació digital del ciutadà.

Tot i així, les oficines d'atenció a la ciutadania s'han adaptat amb mesures de seguretat i prevenció per evitar el risc de contagis. Per això s'han instal·lat senyalitzacions que recorden que cal mantenir la distància de seguretat de dos metres, s'ha reduït l'aforament a les oficines i només es podrà atendre a una persona per taula, s'han eliminat les sales d'espera, s'han instal·lat mampares a les taules d'atenció i es desinfectaran taules i cadires després de cada cita. 

Les biblioteques reobren amb serveis limitats

D'altra banda, el servei de biblioteques municipals també està treballant per reobrir els dos equipaments de la ciutat, la Biblioteca Xavier Amorós i la Biblioteca Pere Anguera, sempre amb cita prèvia i per a devolucions. De moment, el servei de consulta encara no estarà operatiu. 

Els ciutadans poden demanar cita a través del web de Biblioteques de Reus o bé trucant el telèfon 977 010 025. La Biblioteca Xavier Amorós estarà oberta només els matins de dilluns a divendres, de 10h a 14h, mentre que la Biblioteca Pere Anguera obrirà les tardes de 17h a 20h. Així mateix, les Biblioteques Municipals continuaran els programes online que han iniciat amb el Confinament, com el 'Fem Consciència', 'L'Hora del conte' o el 'Fem memòria a viva veu'.

"Reus es passa al digital: Elimina la documentació en paper i crea un canal telefònic" "Primers canvis als carrers de Reus en relació amb les terrasses de bars i restaurants"