Reus Ocult es reinventa amb la Covid i oferirà tres tipus de visites diferents per redescobrir la ciutat

L'esdeveniment se celebrarà el 3 i 4 d'octubre

Ni la pandèmia ha aturat l'Associació Espais Ocults per tirar endavant aquest esdeveniment, que any rere any compta amb més públic, els propers 3 i 4 d'octubre. La nova edició del Reus Ocult s'ha adaptat plenament a l'emergència sanitària per poder continuar redescobrint als ciutadans i ciutadanes els espais de la ciutat més amagats o, com és el cas d'enguany, zones on hi transitem habitualment però que amaguen molts secrets.

Les visites d'enguany seran sempre en espais oberts, d'aquesta forma es vol garantir la màxima seguretat i es fa prevaldre la salut dels participants. Això no farà que Reus Ocult perdi emoció, perquè l'oferta d'aquesta edició serà triple. Per una banda, tres espais emblemàtics i coneguts per a tots els reusencs i reusenques seran comentats pels guies: la plaça del Mercadal i les seves curiositats urbanístiques; les Peixateries Velles, on hi ha l'obra d'un virtuós escultor poc coneguts; i finalment el Pallol, per parlar de la seva història i la seva evolució urbanística.

També s'oferiran dues rutes, la primera d'elles sota el nom 'Ora pro nobis' i que posarà de manifest algunes de les capelletes que hi ha o hi havia en diversos punts de Reus. La segona ruta s'anomena 'Tranquimazín' i la voluntat dels organitzadors és fomentar l'esperit crític dels assistents. Finalment, la tercera pota d'aquesta edició adaptada de Reus Ocult serà virtual, entrant sense entrar als espais.

Inscripció prèvia obligatòria

Mitjançant unes ulleres de realitat estereoscòpica que es podran adquirir al punt d'informació que l'associació instal·larà a la plaça del Mercadal, els participants podran pujar al Campanar, entrar a la Sala Noble de la Reial Congregació de la Puríssima Sang, passejar per l'interior del Círcol i entrar a la casa Gasull. Tot, sense moure's ni accedir-hi. Les ulleres es llogaran per tot el cap de setmana i es podran retornar —sempre que estiguin en bones condicions— o els participants se les podran quedar.

L'última novetat d'aquesta edició és que, a diferència de les anteriors, serà obligatòria la inscripció prèvia a través de la pàgina web de l'Associació Espais Ocults. Les reserves seran gratuïtes i es podran fer fins al divendres 2 d'octubre, en grups tancats i aforament molt limitat. Si queden places disponibles, cosa difícil, es podrà fer la inscripció al punt d'informació que hi haurà a la plaça del Mercadal fins a 15 minuts abans de l'inici de les activitats.

"AGENDA: Els actes de les festes de Misericòrdia d'avui, amb el Rosari de Torxes!" "Misericòrdia 2020: El Seguici i el Rosari de Torxes estàtics mantenen el simbolisme"