Les entitats reusenques continuen sense poder vendre roses per Sant Jordi

Enguany les parades s'han incrementat i haurà un total de 119 estands a la plaça del Mercadal i voltants
Les entitats que posen una parada per Sant Jordi a Reus, no podran vendre roses | Laia Solanellas

 

Una de les festes més tradicionals de la cultura popular catalana, la diada de Sant Jordi, enguany arriba a Reus amb 119 parades participants, això suposa un increment de set parades més en relació a l'any passat. La plaça del Mercadal i altres racons de Reus s'ompliran de paradetes per Sant Jordi on les entitats aprofiten per promocionar-se i recaptar fons. No obstant això, als estands de les entitats reusenques les roses naturals no hi seran presents.

Un total de 119 entitats participaran en el Sant Jordi de Reus d'enguany | Laia Solanellas

 

Més parades per Sant Jordi

Enguany a Reus hi haurà 11 parades de floristeries, 13 llibreries, 95 parades entitats, partits polítics, centres educatius i mitjans de comunicació. Durant tota la Diada de Sant Jordi i durant els dies previs i posteriors a la diada, es portaran a cap diverses activitats relacionades amb aquesta festivitat catalana. La programació estarà plena de firmes de llibres, activitats culturals, esdeveniments infantils, conferències i múltiples actes en relació al món literari.

Un any més sense roses als estands d'entitats

L'any passat des del consistori reusenc no es va autoritzar que les entitats reusenques venguessin roses naturals per Sant Jordi. La venda de flors només estava permesa a les floristeries. Enguany, i per segon any consecutiu, aquesta restricció segueix i per tant, les entitats tampoc podran vendre roses naturals aquest Sant Jordi. Per contra, hi ha entitats que regalen les roses en el moment de comprar algun element el qual estan venent com a mètode d'obsequi.

Les parades se situaran a la plaça del Mercadal, plaça del Castell, Absis, Peixateries Velles i carrer Major | Laia Solanellas

 

Les entitats vendran «contingut de divulgació»

Segons les 'Normes Reguladores per la Instal·lació de parades el dia de Sant Jordi d'aquest 2019', comentades per l'Ajuntament de Reus, només està autoritzada la venda de roses a les parades de floristeries. Les entitats culturals i juvenils sense ànim de lucre, «limitaran el contingut de les seves parades a fer divulgació de la pròpia entitat». A més, manifesten que «l'IMRC vetllarà pel compliment d'aquest aspecte».

D'altra banda, els autors locals faran la tradicional firma de llibres a l'estand de l'ajuntament, a més enguany s'ha preparat un joc de mots encreuats entre les entitats. Consisteix que les diverses parades han d'elaborar diversos mots encreuats individuals que es completaran a partir de les definicions que oferiran les entitats a la seva parada.

Imatge de la plaça del Mercadal a la diada de Sant Jordi de l'any 2018 | Laia Solanellas

 

Gaudí Centre gratuït pels Jordis i Jordines

El Gaudí Centre també es prepara per Sant Jordi oferint l'entrada gratuïta al centre d'interpretació de l'arquitecte Antoni Gaudí, a totes aquelles persones que es diguin Jordi, Jordina, Jorge o Georgina. També se'ls oferirà un obsequi en acabar la visita. Finalment, la Comissió de Sant Jordi convoca un concurs d’Instagram, les bases del qual es poden consultar a @santjordireus

"Les últimes tendències en màrqueting digital, a debat al FiCommerce 2019 a Reus" "EXCLUSIVA: Els noms dels candidats de Ciutadans a Reus"