La situaci贸 hotelera a Reus, eclipsada pels hotels de costa

Reus disposa de sis hotels i est脿 a l'espera de l'obertura d'un nou | L'exc茅s d'oferta provoca que els hotels no s'omplin
Reus es converteix en la segona opci贸 d'allotjament despr茅s dels hotels de costa | Laia Riba

 

La costa tarragonina en aquesta 猫poca est脿 enva茂da pel turisme i com a conseq眉猫ncia, Reus tamb茅 nota aquest efecte, per貌 amb menor mesura. La capital del Baix Camp compta amb sis hotels i altres instal路lacions hoteleres en diferents punts del municipi, una xifra que posa en q眉esti贸 la viabilitat hotelera donades les capacitats tur铆stiques que ofereix la ciutat.

Un miler d'habitacions als hotels de Reus

Reus posa a disposici贸 del visitant gaireb茅 un miler de places hoteleres entre hotels de categoria, hostals i pensions. Unes places que durant la temporada d'estiu estan ocupades majorit脿riament pel turista de costa, que opta per descansar en aquesta ciutat com a alternativa a la massificaci贸 hotelera dels municipis de la Costa Daurada.

Les obres de construcci贸 del nou hotel que s'obrir脿 a la zona del Pallol  | Laia Riba

 

En els darrers cinc anys la ciutat ha viscut un increment de l'oferta hotelera i es preveu que aquest fet augmenti amb l'obertura del nou hotel que se situar脿 a la zona del Centre Comercial El Pallol, a la pla莽a d'Evarist F脿bregas. Una oferta hotelera que ha anat creixent de manera sostinguda amb l'煤ltima obertura del que es va instal路lar just al costat de la Prioral, l'Hotel Centre Reus.

L'Hotel Centre Reus de tres estrelles ha estat l'煤ltim en obrir a la ciutat  | Laia Riba

 

A l'estiu els hotels no arriben a estar complets

Encara que entre els mesos de juny i juliol des de l'Ajuntament de Reus confirmen que ha augmentat el turisme a la ciutat fins a un 11% en relaci贸 al mateix per铆ode del 2018, els hotels de la ciutat no han pogut penjar el cartell de complet, ja que la majoria rondaven el 70% de l'ocupaci贸 com a l'Hotel Brea's Reus i l'Hotel Centre Reus que estava al 70% o l'Hotel Gaud铆, l'Hotel NH Reus i l'Hotel Reus Park amb un 75%. No obstant aix貌, amb motiu d'aquest pont del 15 d'agost, ara la majoria d'hotels reusencs han passat a estar al 90% o m茅s; l'Hotel Gaud铆, el Centre Reus i l'NH Reus al 90% i l'hotel Reus Park al 95%.

L'Hotel NH Ciutat de Reus, de quatre estrelles, 茅s un dels principals de la ciutat | Laia Riba

 

Augment de l'oferta hotelera a la ciutat

Mentre que l'Ajuntament de Reus fins a finals de setembre no t茅 dades concretes de turisme i ocupaci贸 a la ciutat, fins al moment els hotels demostren com Reus no 茅s un gran dest铆 tur铆stic, perqu猫 en plena temporada de vacances els hotels no estan plens. Per tant, en aquest sentit 茅s necessari plantejar si obrir un altre espai hoteler, com el que es construir脿 a la zona del Pallol 茅s imprescindible.

Hotel Reus Park, al carrer de Jaume Vidal i Alcover 茅s de tres estrelles | Laia Riba

 

El director de l'Hotel Reus Park que ofereix 110 habitacions prop de l'estaci贸 d'autobusos, Magdaleno Pareja, opina en relaci贸 al nou hotel del Pallol 芦amb la meva experi猫ncia com a director, un altre hotel a Reus no 茅s necessari, ja que costar脿 omplir l'ocupaci贸禄. En aquest sentit afegeix que a Reus 芦el client vacacional 茅s poc habitual, el client majorit脿riament 茅s l'empresari禄 i per tant, aix貌 fa que l'ocupaci贸 hotelera rondi el 60% anualment.

El director de l鈥橦otel Reus Park, Magdaleno Pareja | Laia Riba

 

Reus, la segona opci贸 d'allotjament

Pareja fa cinc anys que est脿 al capdavant de l'Hotel Reus Park, carrer de Jaume Vidal i Alcover, i afirma que a partir de la seva experi猫ncia en el sector, 芦Reus 茅s l'alternativa a la costa禄. La majoria de persones que s'allotgen a Reus normalment provenen de l'estat espanyol i el seu objectiu 茅s 芦anar a PortAventura禄, manifesta el director de l'hotel.

芦La situaci贸 hotelera a Salou est脿 massificada i els hotels s贸n estrictes amb clients, ja que demanen un m铆nim de nits per pernoctar禄, per tant les persones que volen anar a PortAventura, les quals venen per un parell de dies, s贸n en gran part qui escullen Reus com l'alternativa per allotjar-se.

L'Hotel Brea's se situa davant del Tecnoparc i 茅s de quatre estrelles | Cedida

 

El turista visita Reus per貌 no s'hi queda

D'altra banda, un dels germans gerents de l'Hotel Brea's Reus, Jos茅 Miguel, afirma que quan 芦Salou i Cambrils s'omple 茅s quan venen a l'interior i nosaltres podem omplir les habitacions禄. Mentre aquest fet no es produeix, Jos茅 Miguel detalla que 芦si la mitja anual 茅s d'un 60% als hotels de Reus, amb l'obertura del nou encara ser脿 m茅s baixa禄. A m茅s tamb茅 coincideix que la capital del Baix Camp 芦no 茅s tur铆stica, les persones v茅nen de visita per貌 no s'hi queden a dormir禄.

Els hotels de Reus eclipsats pels de costa

Els turistes que s'allotgen a la costa saben que tenen una ciutat amb el modernisme i el comer莽 com a protagonista i que la poden visitar en un mat铆, per tant no escullen Reus com espai on allotjar-se. Un fet que als hotels els afecta negativament, de manera que a poc a poc van omplint les habitacions a l'estiu amb els visitants de rebot per l'alta ocupaci贸 a la costa, i a l'hivern, a partir d'esdeveniments que es portin a cap a la ciutat.

"鈿獳TENCI脫: Troben el cad脿ver d'un home de feia 20 dies en un pis a Reus" "馃槺 SORPRENENT: Centenars de cigonyes visiten la ciutat de Reus. Mireu el v铆deo!"