El Trapezi de Reus arriba a les escoles amb l'espectacle 'Dioptries'

Gairebé 300 alumnes han vist en primícia el primer espectacle de la Fira del Circ de Catalunya
Els alumnes de les tres escoles han estat els primers espectadors del Trapezi 2019 | Laia Riba

 

La Companyia Toti Toronell ha deixat bocabadats a gairebé 300 infants de tres escoles reusenques avui, dijous 9 de maig, amb l'espectacle 'Dioptries'. Els nens i nenes de les escoles Ciutat de Reus, Joan Rebull i Alberich i Casas han tingut el privilegi de veure en primícia el primer espectacle del Trapezi 2019. Els alumnes han embogit amb un espectacle de dos escenaris compartits al pati de La Palma.

Una funció, amb dos escenaris i dues representacions, tot a la vegada és 'Dioptries' | Trapezi

 

Dos escenaris amb una funció simultània

Els actors i l'actriu de 'Dioptries' — de la Cia Toti Toronell — han fet una posada en escena espectacular amb un escenari central que feia d'eix de dos espectacles simultanis. El pati de la Palma s'ha convertit en l'escenari de la funció on els alumnes de les tres escoles han pogut veure dos espectacles en un. Els actors i actrius s'anaven intercanviant d'escenari contínuament tot fent malabars, acrobàcies i amb dos pallassos que feien peripècies per fer riure al públic infantil. 

Durant més de 50 minuts els integrants de la companyia Toti Toronell han provocat en més d'una ocasió els nens i nenes s'aixequessin de la grada per l'emoció i la sorpresa. Els pallassos han fet participar en un públic molt entregat i una bicicleta groga ha estat la protagonista mentre l'actriu feia acrobàcies damunt. Totes aquestes representacions, que tocaven la línia del risc, és el que han pogut veure les tres escoles aquest matí a La Palma.

Dos pallassos feien esclatar de riure al públic infantil | Trapezi

 

El públic infantil ha embogit amb 'Dipotries'

Els infants estaven impacients durant tota l'obra, ja que no sabien on i des de quin lloc els apareixeria els actors fent alguna pirueta. Durant el transcurs de l'espectacle, i aprofitant el doble escenari, els més petits esclataven a riure quan els actors feien veure que s'equivocaven de representació i entraven dins de l'altre espectacle que s'estava fent a l'altra banda de l'escenari.

La Cèlia, la Guiomar i la Sara són tres alumnes de tercer de primària de l'escola Joan Rebull i avui, com els gairebé 300 infants, han anat a veure l'espectacle 'Dipotries'. La Cèlia explica que «la pirueta que m'ha agradat és quan feia de Superman», la Sara diu que ha rigut molt, sobretot «quan tots els actors s'han tirat la nata a la cara i a la vegada» i la Guiomar comenta que «si tinc temps, aniré a veure els espectacles del Trapezi aquest cap de setmana».

La Companyia Toti Toronell ha deixat bocabadats als gairebé 300 alumnes | Trapezi

 

El Trapezi s'acosta a les escoles durant dos dies

El primer espectacle que s'ha representat en la 23a edició del festival Trapezi ha comptat amb un públic entregat i únic, que no ha deixat d'aplaudir després de cada acrobàcia. La rialla i les cares de fascinació dels alumnes han estat presents constantment mentre es portava a cap l'espectacle 'Dioptries'. Demà, divendres dia 10 serà el torn de les escoles Isabel Besora, l'escola Misericòrdia, Pompeu Fabra i Eduard Toda.

"AGENDA: Aconseguiu les vostres entrades pel segon concert del Vermusic!" "URGENT: Violen una nena de 12 anys tutelada a Reus"