L'eufòria s'apodera del Cachirulo de Reus, on han caigut 320 milions del 'Gordo'

El centre aragonès ha repartit 320 milions d'euros
Ricardo, a l'esquerra, ha portat la primera ampolla de cava que s'ha obert a les portes del Cachirulo | Laia Solanellas

Entre el xoc, l'emoció i l'eufòria. Aquestes són les sensacions que predominaven aquest diumenge al matí al Centre Aragonès El Cachirulo de Reus que, amb participacions de cinc euros, ha repartit 80 de les 90 sèries de què disposava l'administració de l'avinguda de Barcelona de Salou. Hi han caigut, doncs, 320 milions d'euros que han esquitxat centenars de persones de la ciutat. A mig matí, el cava ja presidia la celebració al seu local:

Obria l'ampolla Ricardo, eufòric i emocionat, dedicant el premi «pels meus pares, pels meus pares, que porten tota la vida jugant», que cada any li regalen participacions del Cachirulo. «Hi portem tota la vida», a l'entitat, i emocionat i eufòric, quan se li preguntava com ho celebrarien, responia que «avui li fotrem foc al centre». Assegura que l'ha despertat la dona i no s'ho creia; «no ho deus haver mirat bé», li ha dit.

Paco i Ricardo, emocionats, explicant com han rebut la notícia | Jordi Olària Gras

Després de quatre vegades, s'ho han començat a creure: són una de les famílies afortunades amb el Gordo de Nadal. S'ha afegit a la seva celebració Paco, que diu que «això t'arregla la vida, pots tapar els forats pendents i te'n queda una mica per poder-ho gaudir». Fins ara li havia tocat alguna pedregada, però mai res d'aquest volum «no sabem ni què ens ha tocat ni què tenim, toca repartir amb la família i després ja ho veurem».

De Reus a tot l'Aragó

El president de l'entitat, Josep Allueva, augura que ha quedat «híper repartit, estem parlant de milers de participacions; moltíssima gent tindrà alguna cosa o altra». Fa molts anys que compren a l'administració de loteria de l'avinguda de Barcelona de Salou, «per tradició». L'entitat també rebrà part del premi, «tenim tres mesos per cobrar-lo i llavors veurem què en fem».

El premi ha caigut de ple al carrer Ample de Reus; veïns i negocis del voltant també tenien participacions del Cachirulo i han anat acostant-se a la seu de l'entitat. Allueva explica que, a més, ha quedat repartit també cap a tot l'Aragó: «l'agafem a l'estiu, i els estiuejants que venen a veure els nostres socis, també en prenen». Ho reafirma Pedro, un altre dels afortunats.

Pedro ha estat un dels primers d'arribar al Cachirulo i celebrar-ho amb cava | Laia Solanellas

«Està repartit en paperetes de cinc euros; Teruel està molt lligat al Baix Camp, i tot Alcañíz i Calanda, tot el Baix Aragó tenen paperetes d'aquí», assegura. «El 12 d'octubre anem a missa a la Prioral i al concurs de jotes, i llavors repartim les paperetes». A ell l'ha trucat una de les seves filles per dir-li que havia tocat al número del Cachirulo; «no recordava aquest número, en tenia al cap altres, que hi jugo tota la vida».

De fet, quan ha rebut la trucada assegura que «m'he desorientat», i que per l'estat de xoc i l'eufòria, «gairebé m'atropellen al passeig de Prim». Ara, encara sense haver assumit quina quantitat li ha tocat sí que té clar que no en serà el principal beneficiari, «ja estic jubilat i la vida la tinc feta, s'haurà de repartir amb la família».

Alegria, emoció i eufòria regnen, aquest diumenge, al carrer Ample de Reus | Laia Solanellas

Alegries familiars

Amb el mateix ànim s'ho pren Maricarmen, que explica que es va quedar «quatre paperetes, que és un dècim, del talonari que venia jo». Explica que «ha arribat fins als Polos de Aragón, perquè els cachirulos que venen pel Pilar o per l'aniversari de l'entitat, en prenen». Ella és d'Andorra de Teruel i va arribar a Reus fa uns 44 anys, on va tenir la seva filla.

Precisament la filla, a l'esquerra de la foto superior, ha arribat de les primeres, a l'entitat. No tenia clar quina quantitat li havia tocat, però declarava que «el que sigui, benvingut serà, i llavors a fer una bona carta als Reis». «M'acabava de despertar gairebé, i m'ha trucat mon germà, i m'està trucant gent de tot arreu perquè senten el nom del Cachirulo a la ràdio», relata.

"💰 ÚLTIMA HORA: Un altre premi de Loteria esquitxa Reus i Cambrils" "🔴 ATENCIÓ: Gran part del 'Gordo', repartit a Reus per una coneguda associació"