Estudiar disseny gràfic: Quines sortides té i els millors centres

L’aprofitament dels coneixements teòrics i pràctics en els millors centres són una garantia per al mercat laboral

Els estudis de disseny gràfic inclouen un ampli ventall d’ensenyances multidisciplinàries, des de l’art fins a la comunicació passant pels estudis informàtics i la publicitat. És un dels estudis més sol·licitats i amb més sortides professionals, però a l’hora d’escollir on estudiar un grau en disseny gràfic s’han de tenir en compte algunes coses importants.

En aquest post descobriràs en què consisteixen els estudis de disseny gràfic, quines sortides té i què has de tenir en compte a l’hora d’escollir el millor centre per estudiar un grau en disseny gràfic. Si estàs interessat en aquest tipus d’estudis, segueix llegint.

Estudiar disseny gràfic: Quines sortides té i els millors centres | @themephotos

Per què estudiar disseny gràfic?

Els programes dels estudis de disseny gràfic inclouen assignatures com dibuix, disseny, història de l’art, tipografia, materials didàctics i tècniques de construcció, edició i maquetació, entre d’altres, i es complementen amb l’ensenyament i el domini dels principals programes gràfics i tècniques per sortir al mercat professional amb èxit.

L'avantatge d’aquest tipus d’estudis és que ofereix tota classe d’especialitzacions i una gran varietat de sortides professionals. Els dissenyadors gràfics dominen àmbits molt diversos que són molt sol·licitats en gran quantitat de sectors.

Algunes de les activitats que pot realitzar un dissenyador gràfic són la direcció d’art, on es mescla el disseny i la creativitat, grafisme i disseny editorial per a la confecció rètols, animacions, edició i maquetació, disseny web amb el desenvolupament d’imatges i logos per a empreses, identitat corporativa, disseny de packaging i il·lustració i tipografies.

On estudiar disseny gràfic: els millors centres

El dissenyador gràfic aconsegueix combinar el domini de l’art manual amb el del món digital, i ha de ser un professional dinàmic amb una capacitat constant de renovació en un àmbit en constant innovació i transformació.

Programes d’estudis

En ser un dels estudis amb més demanda i sortides professionals, el disseny gràfic és alhora un dels àmbits més competitius en el qual es requereix una formació al més alt nivell d’excel·lència i especialització, i en aquest sentit la universitat és el lloc més idoni.

En aquest cas, el més recomanable és estudiar els programes d’estudis de disseny gràfic de les millors universitats, que els incorporen als seus plans i tenen en compte les assignatures que ofereixen perquè coincideixin amb les preferències i perspectives professionals de l’alumne, com per exemple, arts gràfiques, disseny editorial i packaging.

Innovació

La innovació és la clau del sector, el qual està en constant transformació en un mercat molt competitiu. Una cosa a tenir en compte a l’hora d’escollir el centre d’estudis és que el programa ofereixi un grau centrat des del primer any en la teva carrera professional i posi a la teva disposició les eines per renovar constantment coneixements i habilitats.

En aquest sentit, per exemple, és clau tenir en compte les instal·lacions i l’equipament, que només en alguns centres és d’alta qualitat i adaptat a les últimes tecnologies. En aquests centres l’alumne aprèn a trencar motlles en el sector a través de projectes reals.

Aplicació pràctica

Una part molt important per a la formació d’un dissenyador gràfic és el coneixement teòric del maneig de programes, però en el món competitiu d’avui en dia és molt important adquirir experiència abans d’entrar en el món laboral.

Per això els millors centres són aquells que ofereixen una metodologia basada en l’aprenentatge de projectes que inclouen briefings reals desenvolupats per empreses. Alguns dels centres més avançats, com l’Escola Universitària de Disseny, Innovació i Tecnologia, permeten donar sortida al talent dels alumnes en concursos nacionals i internacionals.

Prestigi

I això va lligat també al prestigi del centre, que ofereix majors garanties de trobar sortides professionals a través de reconeguts concursos com el LAUS de Disseny Gràfic i Comunicació Audiovisuals i el Festival Iberoamericà de la Comunicació Publicitària El Sol, i també gràcies a la docència impartida per professionals en actiu.

Aquests professionals amb experiència i implantació en el sector potencien les competències de l’alumne per aplicar les tècniques més trencadores i evolucionar en el camp de la innovació tan necessària en un mercat cada vegada més disputat.

"Bon dia! Les portades dels diaris de paper de Tarragona d'avui, 17 de juny" "Bon dia! Les portades dels diaris de paper de Tarragona d'avui, 16 de juny"