Alerten del perill que suposa banyar-se al costat del Port de Coma-ruga

Els socorristes ja han hagut d'actuar diverses vegades en aquesta zona
El bany està prohibit a la desembocadura del riuet de Coma-ruga, al costat del Port. | BP Diari
 

El passat diumenge 12 de juliol, els socorristes van aconseguir salvar un nen de deu anys que s'estava a punt d'ofegar a la platja de Coma-ruga. Va ser traslladat amb pronòstic greu a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona on, afortunadament, es va aconseguir recuperar del tot. Pocs dies abans, els socorristes ja havien hagut de treure de l'aigua un home que es trobava en problemes a dins de l'aigua. Ambdós casos es van produir al mateix lloc.

Una zona perillosa

Tant el nen com l'home que van ser salvats s'estaven banyant a la platja que hi ha al costat del Port de Coma-ruga, una zona on el bany està prohibit pel perill que suposen les marees i els corrents marítims que s'hi generen. Tot i que en aquest tram de platja hi oneja permanentment la bandera vermella, són molts els que fan cas omís a aquesta advertència. Molts són joves, que es llancen des d'una bocana del Port, amb el perill afegit que això suposa.

Però també hi ha molts menors, ja que és on hi desemboca el riuet de Coma-ruga. «Ja ha passat diverses vegades aquest estiu que, mentre els pares estan al riuet, hi ha nens que arriben fins al mar, i després tenen problemes per sortir», ha explicat la regidora de Platges del Vendrell, Bàrbara Peris. Per aquest motiu, des del consistori es demana «responsabilitat» a la gent per evitar més episodis com els que s'han viscut l'última setmana, i que podrien tenir un final encara més tràgic.   

El MVP demana un abalisament

El Moviment Veïnal de les Platges i Urbanitzacions (MVP) ha demanat a l'Ajuntament que se senyalitzi d'una manera més clara que el bany en aquesta zona està prohibit, i fins i tot suggereixen que es posi un abalisament. Des del MVP recorden que aquesta és una zona molt concorreguda per nens, ja que es troba a la desembocadura del riuet.

"Urgent: Disparen un Mosso de paisà a TGN durant una baralla" "Urgent: Una dona, a l'UCI després de desmaiar-se a la platja de Cambrils"