La Biblioteca de Torreforta, tancada després d'una agressió a una treballadora

L'Ajuntament incorporarà un servei de seguretat permanent al centre però mentrestant hi haurà un reforç de la Guàrdia Urbana | Els fets van tenir lloc la setmana passada
Imatge de l'interior de la biblioteca de Torreforta, on va ser agredida una treballadora. | Ajuntament de Tarragona

La Biblioteca Pública de Torreforta està tancada des de la setmana passada arran d'una agressió d'un grup de joves a una treballadora. La dona es va veure amenaçada pels nois, d'uns 17 anys, que van tirar-li el mòbil a terra. Després dels fets, la víctima va reclamar la presència de seguretat privada a l'espai. L'Ajuntament reconeix que es va viure una situació «tensa» i que s'incorporarà un servei de seguretat «permanent i continuat». Un grup de veïns ha convocat una reunió aquest divendres per denunciar la situació de les treballadores municipals i reclamar que el centre obri «amb total seguretat». La Biblioteca reobrirà aquest dimecres a la tarda gràcies al reforç policial de la Guàrdia Urbana. 

  • NOU SERVEI DE TARRAGONADIGITAL: T'enviem les notícies més importants de la teva ciutat al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

L'Ajuntament contractarà vigilants de seguretat per la Biblioteca Pública de Torreforta

Una agressió ha provocat el tancament indefinit de la Biblioteca Pública de Torreforta. Una treballadora municipal es va veure amenaçada per un grup de joves d'uns 17 anys. Segons ha pogut saber TarragonaDigital, la dona hauria estat agredida i amenaçada pels nois, que li van tirar el mòbil a terra i es va trencar. Per aquest motiu, la víctima comunicar al consistori que treballaria a porta tancada fins que hi hagués vigilants al centre per garantir-ne la seguretat.

Els fets van tenir lloc la setmana passada, quan es va penjar el següent cartell a les portes de l'espai: «La biblioteca romandrà tancada per motius aliens a la nostra voluntat fins nou avís». Aquest dimecres, l'Ajuntament ha reconegut que es va viure una situació «tensa». Per aquest motiu, incorporaran un servei de seguretat «permanent» i «continuat», que esperen que arribi aquesta setmana.

Cartell penjat a la porta de la biblioteca de Torreforta per informar del tancament del centre. | Cedida

El consistori ha manifestat el seu suport a la treballadora i ha expressat el següent: «Estem al costat de la treballadora municipal i entenem la seva situació. Tenim clar que el benestar i seguretat dels treballadors és prioritari perquè puguin realitzar la seva feina amb les millors condicions i garantir normalitat del servei».

Reforç de la Guàrdia Urbana i reunió veïnal per denunciar el cas

Mentre els vigilants de seguretat no s'instal·lin a la Biblioteca de Torreforta, és la Guàrdia Urbana qui vetlla per la seguretat. Segons ha explicat el consistori, «hi ha un reforç policial amb patrulles diàries per garantir la seguretat ciutadana a l'entorn de l'espai». Aquest dimecres a la tarda, de fet, el centre obrirà gràcies a la presència dels agents.

Aquesta és una de les reclamacions d'un grup de veïns que han convocat una reunió divendres, en la qual denunciaran el cas i reclamaran l'obertura del centre de manera «totalment segura». «Ja n'hi ha prou d'agressions a les treballadores del Centre Cívic», lamenta Modesto Pallejà, veí del barri. La trobada es realitzarà a l'edifici del Centre Cívic —un s'ubica la biblioteca a l'espera de les obres del nou equipament—  a les 19.00 hores. 

"❗ATENCIÓ: Nit de robatoris sense detinguts en diversos trasters de Valls" "💥 LA TORRE: A judici per una agressió amb un got de vidre i un intent de robatori"