Els consells per evitar ser víctima de l'estafa del teclat fals al caixer automàtic

Consisteix en la instal·lació d'un teclat a sobre de l'autèntic per quedar-se amb la targeta i els diners dels usuaris

Malgrat que l'estafa del caixer automàtic és ben antiga, sempre acaba trobant el seu lloc adaptant-se, com un virus, a les noves tecnologies i a les defenses. En una entrevista al programa 'Tot és possible' de RAC1, el caporal de la Unitat Central de Proximitat i Atenció al Ciutadà dels Mossos d'Esquadra, Guillem Goset, ha explicat en què consisteix l'estafa: «Fa anys eren caixes que es posaven just on col·locàvem la targeta. Ara són teclats que els lladres situen just a sobre de l'original, imitant-lo». Així mateix, els estafadors aconsegueixen quedar-se amb la targeta —a més del número secret—, els diners, o ambdues.

Com evitar l'estafa

Afortunadament, la majoria d'entitats bancàries disposen de càmeres de seguretat, de tal manera que després que hi hagi tres o quatre víctimes els responsables solen desmuntar el caixer per esbrinar el succeït. Tanmateix, si el caixer és exterior o l'estafa té lloc de nit, és més difícil detectar el teclat fals. És per això que Goset recomana els usuaris desconfiar dels caixers que presenten desperfectes i aconsella no treure diners si no és imprescindible. També assegura que cal vigilar amb les persones desconegudes que s'apropin després de fer l'operació i, en cas de dubte, sempre trucar al telèfon d'incidències de l'entitat en qüestió.

També et pot interessar...

"🚨ALTA TENSIÓ: Ocupes s'enfronten a la policia a Calafell" "🔴 ATENCIÓ: La bretolada que s'han trobat diversos veïns de TGN en els seus vehicles"