Decomissen a Tortosa més de 100 quilos de llentiscle recol·lectat sense autorització

Diversos estaments municipals havien expressat la seva preocupació davant l'espoli generalitzat d'aquesta planta
Diversos estaments municipals havien expressat la seva preocupació davant l'espoli generalitzat d'aquesta planta | Guàrdia Civil

Agents del Servei de Protecció de la Natura (Seprona) i de la Guàrdia Civil de Tortosa van enxampar divendres passat, 31 de gener, quatre veïns de Reus que recollien, sense autorització, brots de llentiscle al terme municipal tortosí (Baix Ebre). Segons fonts policials, durant les últimes setmanes diversos estaments municipals havien mostrat la seva preocupació per la collita indiscriminada de llentiscle en diferents boscos de la demarcació. Agents del Seprona van detectar una extracció massiva i indiscriminada d'aquest arbust pels voltants del paratge natural conegut com l'ermita de la Petja. Així, a primeres hores de divendres passat, durant la prestació d'un servei orientat a la protecció de la flora i la fauna, la Guàrdia Civil va localitzar en un camí forestal un vehicle estacionat. Dins hi havia una gran quantitat de rams de llentiscle salvatge.

A prop d'allí, els agents van veure un grup de persones que collien la planta, sense disposar de cap mena d'autorització mediambiental per dur a terme aquesta pràctica. Havien arribat a recol·lectar 102 quilos de llentiscle, un arbust perenne de valor econòmic en jardineria i decoració, tant que fins i tot s'exporta. Van ser denunciats davant el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya per infringir diversos conceptes de la llei del patrimoni natural i la biodiversitat.

També et pot interessar

"👮La gran sorpresa que s'ha endut la policia de Roda de Berà dins d'una casa" "❗👮 ARA MATEIX: Operatiu policial contra una banda dedicada a la immigració il·legal"