Desapareguda 17 dies a la selva de Hawaii, sobreviu menjant insectes i dormint entre senglars

Una noia de 35 anys és rescatada pels seus amics i família, ferida en una cama, sense sabates i quasi en estat de xoc, després de més de dos setmanes perduda a la selva

 

Una monitora de ioga de 35 anys ha sobreviscut a una experiència molt traumàtica a la selva de Hawaii. Es va perdre en una zona de difícil accés, va resultar ferida per una caiguda i va estar 17 dies desapareguda, dormint en caus de porcs senglars i menjant insectes, fins que un helicòpter la va trobar. Una campanya de micromecenatge va permetre el rescat de la jove.

El passat 8 de maig, Amanda Eller volia realitzar una caminada per la reserva forestal de Makawo. Va deixar el cotxe i es va posar a caminar, sense el telèfon mòbil, aigua i la cartera. Va creure que per una excursió curta no feia falta. Després de caminar i meditar una bona estona, es va desorientar i es va perdre. Va estar buscant la forma de tornar al cotxe però al sortir dels camins marcats i de nit, li fou impossible.

 

Una experiència molt espiritual però no tenia clar si sobreviuria

Pocs dies després de donar voltes pel bosc, va caure per un penya-segat. Va trencar-se la cama i va fer-se mal al menisc. Amanda recorda que meditava per calmar-se, i que malgrat es sentia desgraciada va escollir seguir en vida fos com fos. Encara que tenia molts elements en contra per sobreviure, perquè fins i tot va perdre les sabates en un riu, va trobar l’energia positiva per no defallir. Dormia al terra però també es va refugiar en un cau de senglar.

Després de 5 dies desapareguda, la família molt preocupada va iniciar una campanya que recompensava amb 9.000 euros qui els ajudés a trobar-la. Després, la recompensa va pujar a 45.000 euros, diners que provenien d’una campanya de micromecenatge. Llavors, l’Amanda buscava fruita com les guaiabes silvestres, menjava cucs i altres bestioles, i també plantes que li semblaven segures però que no coneixia.

Va arribar un moment que no s’aguantava i es va estirar en unes roques prop d’un riu, perquè no tenia forces per caminar. Explica que sentia els helicòpters com passaven per sobre ella, no la veien i marxaven, es sentia invisible i perdia l’esperança que la rescatarien. Mentrestant, els voluntaris escorcollaven el bosc, buscaven restes humanes als excrements dels senglars, i al catorzè dia de la desaparició, la policia va deixar-la de buscar.

La família va insistir a trobar-la i va llogar un helicòpter

Els diners del micromecenatge van permetre a la família i als amics continuar la recerca. Un helicòpter va trobar la monitora de ioga al costat d’una cascada, molt dèbil, després de 17 dies desapareguda. La història va poder acabar amb un final feliç, la van hospitalitzar a l’hospital de Maui i poc després va rebre l’alta.

 

Tot i així, dies després les autoritats hawaianes anunciaven que una altra excursionista desapareguda des del 20 de maig, havia estat localitzada sense vida.

També et pot interessar...

"TRÀGIC: Tota la veritat sobre el suïcidi de Verónica, i el possible culpable" "Les impactants confessions del suposat assassí de Janet Jumillas que ho canvien tot"