Tornen a actuar els lladres d'escoles al Baix Penedès: destrossen dos centres a la Bisbal

Els assaltants han fet destrosses a l'escola i l'institut
L'Institut Coster de la Torre de la Bisbal. | Ajuntament de la Bisbal del Penedès
 

Noves destrosses en centres educatius del Baix Penedès. Si la setmana passada va ser l'escola Mare de Déu del Priorat, a Banyeres del Penedès, la que va patir un atac vandàlic nocturn, aquesta matinada del dimecres 12 de febrer han estat l'escola Ull de Vent i l'institut Coster de la Torre de la Bisbal del Penedès els que s'han vist afectats.

Segons han confirmat fonts municipals a TarragonaDigital, els assaltants han rebentat les portes dels centres educatius i han fet diverses destrosses a l'interior, tot i que no han trobat res de valor per endur-se. A primera hora del matí, els Mossos d'Esquadra han anat al lloc dels fets, per recollir les pertinents denúncies i veure els desperfectes. El passat mes de desembre del 2019, l'institut de la Bisbal ja va patir un acte vandàlic similar.

 

Diversos episodis recents

Des de l'Ajuntament de la Bisbal del Penedès expliquen que aquesta és una situació que s'ha repetit recentment en diversos centres del Baix Penedès. Alguns episodis van tenir lloc abans de Nadal, i els assaltants probablement buscaven els diners de les vendes de la loteria nadalenca. Tot i això, des del consistori deslliguen aquests fets dels robatoris amb força a domicilis que hi va haver el passat 2019 al municipi.

L'increment de robatoris en habitatges va portar l'Ajuntament a demanar més presència de Mossos d'Esquadra al poble. En una reunió que es va fer a principis de desembre, es va establir un protocol d'actuació mitjançant el qual els veïns podien alertar la policia quan hi havia individus sospitosos. A la reunió, els Mossos també van desaconsellar fer patrulles de vigilància nocturna.  Una de les mesures que es vol implantar aquest any és la instal·lació de càmeres de vigilància als accessos als diferents nuclis del municipi.

"❗ ÚLTIMA HORA: Una empresa de Vila-seca provoca escorcolls a l’Ajuntament" "📽 VÍDEO: Brutal pallissa al centre del Vendrell"