Detinguts a Calafell per robar armes de caça i munició d'uns trasters

La policia els acusa de pertinença a un grup criminal
Les armes i els altres objectes que els joves havien robat de dos trasters. | Mossos d'Esquadra
 

Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat dimecres 22 de gener tres joves del Baix Penedès com a suposats autors de tres robatoris a Calafell. Es tracta de dos nois de 18 i 19 anys i un altre menor d'edat, que són veïns del Vendrell i Cunit, de nacionalitat espanyola. Tot i això, els robatoris es van fer a Calafell, i la policia els acusa dels delictes de pertinença a grup criminal, robatoris amb força i tinença il·lícita d'armes.

Roben armes i munició de dos trasters

Els primers robatoris van tenir lloc el passat 20 de desembre, quan van sostreure de dos trasters tres armes llargues de caça, munició variada, dues bicicletes de gamma alta i altres objectes de valor. Els robatoris es van fer al carrer de Xaloc de Calafell. Tot just una setmana després, el 27 de desembre, es va produir un altre robatori en un domicili pròxim als anteriors.

Els lladres havien seguit el mateix modus operandi, trencant els bombins dels panys de la porta i l'aparcament del domicili, amb el mètode conegut com a 'bec de lloro', que requereix certa especialització. En aquest cas, però, els nois van regirar totes les estances de la casa i no es van endur res. 

Troben les armes en un domicili de Calafell

La investigació dels Mossos va permetre descobrir que les armes estaven amagades en un immoble del carrer de les Eres de Calafell. El passat 21 de gener, els agents van fer una entrada al domicili i van trobar les tres armes de foc llargues i la munició sostreta als trasters. Després van poder relacionar els robatoris amb quatre nois, dos d'ells menors d'edat. Tres van ser detinguts a Calafell el dia 22 de gener, mentre que el quart ja estava ingressat en un centre de menors de Lleida.

Els dos detinguts majors d'edat van passar el dia 24 a disposició judicial al Vendrell, i el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs. Per la seva banda, el detingut menor d'edat va passar a disposició de la Fiscalia de Menors i també va quedar en llibertat.

"🔥ARA MATEIX: Incendi de contenidors a Reus" "🚨 ELS MOSSOS ALERTEN: Nova estafa de falsos tècnics de subministrament elèctric"