La Generalitat invertirà en obres d'emergència a tres ports ebrencs per pal·liar els danys del temporal Gloria

Les actuacions es faran als ports de l'Ametlla de Mar, l'Ampolla i les Cases d'Alcanar, a més de Palamós, Sant Feliu de Guíxols i Blanes

El Govern, a través de l'empresa pública Ports de la Generalitat, dedicarà 7 milions d'euros a obres d'emergència als ports de les Cases d'Alcanar, l'Ampolla i l'Ametlla de Mar, Blanes, Sant Feliu de Guíxols i Palamós que han patit danys a conseqüència del temporal Gloria. 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Tres ports ebrencs afectats pel temporal

A l'Ametlla de Mar s'ha de tirar endavant un estudi tècnic per reforçar les peces de pedra de l'escullera exterior del dic de recer i el morrot, danyats pel fort onatge i els ultrapassaments. També hi ha hagut danys menors en el subministrament elèctric i moltes restes del mar per sobre dels molls, que ja s'estan netejant.

Un cop feta una primera avaluació dels danys, s'han detectat afectacions estructurals al dic de recer del port de l'Ampolla que afecten l'espatller, el morrot i l'escullera exterior i als molls per la qual cosa es farà una actuació d'emergència. Prèviament, es farà un estudi tècnic d'urgència.

També s'han detectat incidències a les casetes dels pescadors amb filtracions d'aigua i danys estructurals, el subministrament elèctric, la pèrdua de torretes de serveis i les restes de mar que ha portat l'onatge per tot el port, motiu pel qual s'han iniciat les tasques de neteja. A més, hi ha hagut dues embarcacions enfonsades.

El port de les Cases d'Alcanar té el dic afectat a la part final o morrot. Per a reparar-lo, s'executarà una actuació tècnica d'emergència aportada per un estudi tècnic. L'estudi indicarà quina és la millor solució per reforçar la part del dic afectada. També hi ha hagut una embarcació enfonsada i moltes afectacions de restes del mar portades pel temporal que ja s'està netejant a la zona portuària.

Actualment, Ports de la Generalitat té en licitació un projecte per fer un assaig en una piscina de models del port i l'estudi que se'n derivarà servirà per buscar solucions a un port que és vulnerable als temporals. L'objectiu del Govern amb aquesta iniciativa és millorar l'agitació interior davant dels temporals que afecten el port.

També et pot interessar:

"🚨 ALERTA: Busquen el segon autor de 2 robatoris en una empresa ebrenca" "❗TEMPORAL TGN: Inversió milionària per reparar els centres escolars"