L'incendi d'un camió amb productes químics a l'AP-7 a l'Arboç obliga a activar el TRANSCAT

Dues dotacions dels Bombers de la Generalitat treballen en el lloc dels fets
La tractora i parcialment la caixa d'un camió estan cremant a l'AP-7 | Tarragonadigital

Els Bombers de la Generalitat s'han hagut de desplaçar fins a l'autopista AP-7 per treballar en l'incendi d'un camió, a l'alçada per l'Arboç, al Baix Penedès. Fins al lloc de l'incident, en un primer moment, hi han anat dues dotacions per apagar les flames que sortien del vehicle pesant i, cinc més, han anat a donar suport a la zona del foc.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

El servei d'emergències ha rebut l'avís a dos quarts de nou del matí, on cremava, primerament la cabina i després ha passat a la caixa d'un camió, que ha cremat totalment, a l'autopista al seu pas pel Baix Penedès en sentit Barcelona.  Afortunadament, el conductor del camió n'ha sortit il·lès dels fets.  

Als voltants de dos quarts d'onze del matí, els Bombers de la Generalitat han informat que l'incendi que ha afectat totalment un camió que transportava matèries perilloses, ha estat apagat.

Activada l'alerta TRANSCAT 

Protecció Civil ha activat la prealerta del pla TRANSCAT per l'incendi del camió al voral de l'autopista AP-7, a l'Arboç, al punt quilomètric 207,5. Els Bombers de la Generalitat continuen treballant al lloc dels fets amb set dotacions, on crema la tractora i la caixa d'un camió. També han anat dues patrulles dels Mossos d’Esquadra i membres de la Policia Local. Segons les informacions rebudes pels Bombers, el camió transportava 10.000 litres de producte —formaldehid— distribuït en dipòsits de 1.000 litres. 

Així mateix, amb l'extinció de l'incendi, Protecció Civil aixeca la recomanació del confinament a la població de Banyeres del Penedès en cas que arribi el fum a la zona on es troben, ja que el camió transportava de gas formaldehid, un producte que fa una forta olor i és irritant. 

Oberta parcialment l'AP-7

En conseqüència de l'incendi del camió, el Servei Català de Trànsit ha decidit tallar la calçada a l'AP-7, en el lloc dels fets, als voltants de dos quarts de deu del matí, on hi ha retencions i s'han fet desviacions per l'AP-2.

Als voltants de dos quarts d'onze, Trànsit ha obert parcialment l'AP-7 a l'Arboç on cremava el camió.

"⚫ DEP: Dol a TGN per la mort d'Òscar Atance, tercera víctima de l'explosió química" "⚫️TRÀGIQUES NOVETATS: Tercer mort per l'explosió química"