Jutgen un veí de Reus per informar al 112 sobre falsos avisos d’emergències

L’home va trucar una dotzena de vegades i s’enfrota a un any de presó per un delicte de desordres públics

Un veí de Reus, de nacionalitat espanyola, s’enfronta a un any de presó per un delicte de desordres públics després de trucar una dotzena de vegades al telèfon 112 per donar avís de falses emergències. Segons informa el Diari de Tarragona, l’home també haurà d’indemnitzar la Generalitat de Catalunya pel cost econòmic que va suposar, en cada avís, el desplaçament dels cossos de seguretat. Quan els agents arribaven al lloc dels fets, comprovaven que aquests eren falsos.

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

L’escrit de l’acusació de la Fiscalia de Tarragona assenyala que l’home compta amb antecedents penals però no per delictes similars. El document manifesta que «guiat per un ànim d’alterar la pau pública» l’home va trucar una dotzena de vegades des del seu mateix telèfon mòbil al 112 entre els mesos de juny i setembre.

La primera trucada va tenir lloc el 8 de juny, a les 9.20 hores del matí, informant que un home estava agredint el seu pare a casa. Fins al lloc dels fets es van desplaçar dues patrulles dels Mossos d’Esquadra. El 14 de juny, a les 16.56 hores de la tarda, va avisar sobre un apunyalament a una dona, obligant a activar dues patrulles de la policia catalana.

El 20 de juny, a les 9.28 hores del matí, va assegurar que hi havia una baralla entre dos homes i una dona mobilitzant dues patrulles dels Mossos i el 29 de juny, a les 12.57 hores, va avisar sobre una altra baralla entre dos treballadors d’una residència, obligant a desplaçar tres patrulles. L’1 de juliol, a les 23.32 hores de la nit, va informar sobre una forta discussió entre un pare i un fill, el 13 d’agost, a les 13.15 hores, sobre un jove agredit pel seu pare, i 18 minuts més tard, un home que agredia a la seva mare. En aquests tres darrers casos es va desplaçar una patrulla dels Mossos d’Esquadra, igual que el 18 d’agost, quan a les 12.13 hores va assegurar que es volien emportar la seva mare d’una residència.

Finalment, el 31 d’agost va informar que un grup de gent li impedia nedar per la platja, el 9 de setembre va avisar d’una baralla entre els treballadors d’una residència, el 13 de setembre va manifestar que un home amenaçava amb un ganivet al seu pare. En el darrer cas, el més greu, va mobilitzar cinc patrulles dels Mossos d’Esquadra després d’assegurar que un home estava agredint a la seva dona i s’escoltaven trets.

El cas es veurà en un dels jutjats penals de Reus i estan citats a declarar com a testimonis dos agents dels Mossos d’Esquadra i un tercer en qualitat de pèrit.

"❗👮 TORTOSA: Roba en un 'súper', pega un mosso i acaba detingut" "🔴Surrealista actuació dels Bombers a Reus amb una nena atrapada en un gronxador"