NOU I GRATIS

Tens Telegram? Afegeix-te al canal de Tarragona Digital clicant aquí. T’encantarà!

Cau un llamp a sobre de l'església de Sant Francesc de Valls

Ha impacatat contra el parallamps i ha provocat un despreniment de pedres

Gran ensurt que s'han emportat els veïns i veïnes de Valls que viuen als voltants de l'església de Sant Francesc. Les tempestes que han caigut aquest dilluns a la tarda a la capital de l'Alt Camp han estat considerables i, fins i tot, han causat algunes inundacions puntuals i deixant també calamarsa.

Als volts de les cinc de la tarda, durant la tempesta, un llamp ha caigut a sobre de l'església de Sant Francesc. El fort espetec que ha causat l'impacte ha cridat l'atenció i ha espantat els veïns dels voltants del temple vallenc. 

Afortunadament, el parallamps que hi ha situat a l'església l'ha absorbit, però ha causat algun despreniment de pedres de la torre que han caigut al carrer de la Muralla de Sant Francesc. Així mateix, el llamp s'ha endut el parallamps i només ha deixat penjant el cable.

Possible reobertura de l’església de Sant Francesc 

L'església de Sant Francesc Paula de Valls està tancada al culte des dels anys 70 del segle XX. Construït entre 1582 i 1595 està protegit com a bé cultural d’interès local (BCIL) i està en un considerable deteriorament a causa del seu desús. L'Arquebisbat de Tarragona el va cedir gratuïtament l'any 1978, a condició que fos restaurat i se li donés ús públic.

40 anys després, l'Ajuntament de Valls ha previst una partida de 529.000 euros per a la reparació estructural de la coberta, les voltes de la nau, una neteja interior, el repintat de la façana exterior i la reordenació dels accessos de l'edifici per aquest 2020. Aquesta és la inversió econòmica més gran que un consistori vallenc ha destinat a l'espai des de la restitució de la democràcia i es vol acabar amb les patologies que afecten l'estructures i la coberta.

"Els crits d'una nena de 6 anys en un carrer de Catalunya mentre maltracten la seva mare" "Urgent: Gran desplegament dels Bombers per un incendi forestal a l'Ebre"