Els Mossos denuncien un turista francès per molestar una tortuga marina a Vila-seca

El jove va publicar un vídeo on feia petons i acariciava l'animal quan volia posar els ous a la costa
Una tortuga babaua, en una imatge d'arxiu | CRAM

Els Mossos d'Esquadra han denunciat un jove turista francès per molestar una tortuga marina a la platja de la Pineda, a Vila-seca. La matinada del dimecres 15 de juliol, alguns usuaris de les xarxes socials alertaven de la publicació d’un vídeo en el qual es veia un jove interactuant amb l'animal, fent-li petons i acariciant-lo quan la tortuga volia posar els ous a la costa, cosa de la qual va desistir aquell dia. El vídeo estava ubicat a La Platja de la Pineda, a Vila-seca. Aquesta mateixa tortuga havia protagonitzat durant dies anteriors diverses sortides per nidificar, sense prosperar. Per aquest motiu, el vídeo va arribar ràpidament al Servei de Fauna i Flora del Departament de Territori i Sostenibilitat que va denunciar-ho als Mossos d’Esquadra.

Les gestions d’investigació dutes a terme per l’Àrea Central de Medi Ambient (ACME) i la Unitat Regional de Medi Ambient (URMA) del Camp de Tarragona van permetre, amb la col·laboració de la Policia Local de Vila-seca, localitzar i identificar l’autor del vídeo. El presumpte autor, un jove de nacionalitat francesa i de 19 anys, va ser denunciat per aquests fets.

La tortuga babaua (Caretta caretta) és una espècie amenaçada i protegida tant per la normativa autonòmica i estatal com pels tractats internacionals, les quals prohibeixen perseguir, molestar, retenir, capturar o dur a terme activitats que impedeixin o dificultin la reproducció d’espècies protegides de fauna silvestre. Aquestes infraccions poden arribar a ser constitutives d’un delicte contra la fauna protegida.

"Atenció: Espectacular accident a l'entrada de Reus aquest matí" "Atenció: Un home, ferit en caure des del Toll de l'Olla"