Una multitudinària discussió entre firaires a Cambrils obliga a mobilitzar els Mossos d'Esquadra

Dos grups de firaires s'han discutit a l'aparcament de la gasolinera Cepsa
Els Mossos mitjançant en la discussió entre firaires a Cambrils | cedida

Els Mossos d'Esquadra s'han hagut de mobilitzar la tarda d'aquest dijous, 18 de juny, per posar pau en una discussió multitudinària entre firaires a Cambrils. Segona ha informat la policia catalana, ha rebut l'avís que un grup de firaires estava protagonitzant una discussió a l'aparcament de la gasolinera Cepsa de Cambrils, a tocar de la Cooperativa Agrícola, motiu pel qual han hagut de desplaçar-se fins al lloc per mitjançar en la disputa.

La discussió, precisament, ha estat entre un grup de firaires locals —agremiats i procedents d'arreu de Catalunya— i un altre de forasters —de l'empresa britànica Global Event & Attractions— els quals volien instal·lar a la zona les seves atraccions. Davant d'això, els firaires catalans s'hi han plantat, argumentant que no poden venir a Cambrils en l'actual context sanitar i que, per arribar fins aquí, s'han saltat les diverses restriccions de mobilitat. La situació ha anat pujant de to, fins al punt que s'ha hagut de donar l'avís a la policia, que ha intervingut, evitant qualsevol agressió.

Els firaires marxaran, en principi, demà divendres

L'Ajuntament de Vila-seca explica que la companyia estrangera, amb seu a Escòcia, havia presentat una instància el passat 12 de juny per tal d'instal·lar-se a la Pineda entre el 4 de juliol i l'1 de setembre. Via telefònica, un tècnic els va dir que això no era possible en aquest moment, tot i que encara no hi ha una resposta definitiva. Els firaires catalans, per la seva part, han apuntat que, davant la negativa rebuda per treballar a la Costa Daurada, el comboi britànic marxarà demà divendres de tornada cap al seu país.

Imatge dels firaires a l'esplanada de la Cooperativa de Cambrils | cedida

"Atenció: Detingut a Reus per tràfic d'armes" "Aquest matí: Incendi en un moll al Port de Tarragona"