Denuncien una explotació ramadera de porcs vietnamites a l'Ametlla de Mar

Es van localitzar 17 exemplars d'aquest animal catalogat com a espècie exòtica

Els Mossos d'Esquadra han denunciat administrativament una explotació porcina il·legal que es dedicava a la criança de porcs vietnamites a l'Ametlla de Mar. Les queixes veïnals motivades pels danys que els porcs causaven en els seus cultius van arribar als agents de la policia catalana i van conèixer l'existència d'aquesta activitat.

El passat 28 de juliol, els agents de la Unitat Regional de Medi Ambients van realitzar una inspecció a l’explotació al municipi del Baix Ebre. En aquest, es van localitzar 17 exemplars de porcs vietnamites, alguns dels quals es trobaven completament solts i altres continguts en instal·lacions molt precàries.

Els porcs vietnamites són una espècie exòtica catalogada com a invasora a causa de l'expansió incontrolada i nociva per als ecosistemes silvestres, per la qual cosa la seva tinença està molt limitada i sempre sota la supervisió de l'administració.

Els Mossos d'Esquadra, davant aquests extrems, van actuar segons les directrius marcades pel 'Pla de gestió del porc vietnamita a Catalunya' i  i van denunciar les diverses infraccions relatives a la identificació dels exemplars, control sanitari, reproductiu i d’alimentació, en virtut del Decret Llei 2/2008 de Protecció dels Animals i Llei 42/2007 de Patrimoni Natural i Biodiversitat.

Aquestes infraccions es posaran en coneixement del Departament de Territori i Sostenibilitat i els animals restaran en la mateixa finca sota custòdia del propietari i a disposició d'aquest mateix organisme. El propietari dels porcs vietnamites es pot enfrontar a sancions de fins a 200.000 euros.

"Urgent: Tallada l'N-420 a l'Ebre per un xoc entre 3 vehicles" "Urgent: L'Ajuntament de Cambrils demana que es confinin veïns per un escapament de gas"