NOU I GRATIS

Tens Telegram? Afegeix-te al canal de Tarragona Digital clicant aquí. T’encantarà!

La Guàrdia Civil desarticula l'organització criminal de droga més important de Catalunya dirigida des de Valls

S'han realitzat 19 escorcolls en habitatges a les localitats de Valls, Cabra del Camp, el Pla de Manlleu, Torredembarra, Tortosa i Segur de Calafell, i també a Canyelles i Sant Pol de Mar

La Guàrdia Civil en l'operació Caribes duta a terme a les províncies de Tarragona i Barcelona, ha desarticulat una organització criminal dedicada al tràfic internacional de marihuana. En aquest sentit, han estat detingudes 31 persones i s'estan investigant a 5 més de nacionalitats sèrbia, espanyola, bosniana, britànica i croata per delictes de tràfic de drogues, pertinença a organització criminal i defraudació de fluid elèctric.

També s'han desmantellat 12 plantacions "indoor" amb més de 12.600 plantes de marihuana i 190 kg de marihuana processada i 50.000 euros en efectiu. Així, a Tarragona s'han realitzat 19 registres en habitatges a les localitats de Valls, Cabra del Camp, el Pla de Manlleu, Torredembarra, Tortosa i Segur de Calafell, i també a Canyelles i Sant Pol de Mar.

Segons les primeres investigacions, s'estima que la quantitat de fluid elèctric defraudat és d'uns 4.600.000 Kw/h. La investigació de la Guàrdia Civil va començar al juliol de l'any 2019 en produir-se un incendi en un habitatge d'Olivella, on es va descobrir que l'origen del foc havia tingut lloc en la instal·lació elèctrica il·legal que proveïa una plantació de marihuana. L'alta demanda energètica que requerien els diferents sistemes elèctrics de la plantació va provocar un curtcircuit.

Lloguers de xalets per al cultiu

La líder de l'organització criminal i la seva parella sentimental, un ciutadà anglès, llogaven i ocupaven xalets situats en zones residencials i aïllades de Barcelona i Tarragona. En el seu interior condicionaven plantacions de marihuana amb diferents sales de cultiu destinades a plantes en diferents estats de creixement i comptava amb la participació de treballadors de nacionalitat espanyola, experts en el muntatge de sistemes elèctrics i de refrigeració, per dotar les infraestructures d'instal·lacions automatitzades que optimitzaven i acceleraven el cultiu de la droga.

Per altra banda, les tasques de vigilància de les plantacions anaven a càrrec de ciutadans serbis als quals la líder de l'organització contractava, pagava el viatge fins a Espanya i donava un sou fix pels seus serveis. A més, periòdicament realitzava rotacions de personal per no aixecar sospites.

Aquesta organització, que obtenia grans quantitats de marihuana a causa de la xarxa de plantacions que havia establert en les dues províncies, distribuïa la marihuana ja processada i empaquetada a la resta d'Europa mitjançant el transport terrestre.

"Increïble: Cau un llamp en una església de Valls" "Els crits d'una nena de 6 anys en un carrer de Catalunya mentre maltracten la seva mare"