Presó per a l'home acusat d'intentar matar l'exparella al Vendrell calant foc al seu pis

L'home va tancar l'habitatge amb clau des de fora i dos veïns van haver d'esbotzar la porta

El jutjat de violència sobre la dona del Vendrell ha decretat presó comunicada i sense fiança per a l'home acusat d'intentar matar l'exparella dimecres a la matinada calant foc al seu pis. La jutge l'acusa d'un suposat delicte de temptativa d'assassinat en concurs amb un delicte d'incendi, un delicte continuat d'amenaces i un altre de trencament de mesura cautelar, segons la interlocutòria dictada després de prendre declaració al detingut per via telemàtica. L'exparella de l'home es manté ingressada a l'UCI de la Vall d'Hebron amb cremades de segon grau en més de mig cos i el seu pronòstic mèdic és «incert». L'altra persona que hi havia a l'immoble és la germana d'aquesta dona, la qual va patir cremades de segon grau a l'espatlla.

La resolució judicial recorda que divendres passat un jutjat ja va condemnar aquest individu, de 39 anys i nacionalitat albanesa, a treballs comunitaris i va imposar-li una ordre d'allunyament sobre la dona per haver-la colpejat i amenaçat de mort en les darreres setmanes.

Malgrat això, després del judici de divendres passat l'home es va dirigir al pis del carrer del Mig on viu l'exparella i, des de la terrassa comunitària va començar a cridar que per què l'havien denunciat i que les mataria a totes dues.

Dimarts passat, cap a la una del migdia, l'home va tornar al domicili i des del carrer cridava «digues-li a la teva germana que em porti dinar i sopar o la mataré». L'excunyada de l'home estava al balcó dient-li que la seva exparella no hi era i, segons la resolució judicial, ell li va dir que la truqués i que també la mataria a ella.

Segons els testimonis aportats en la investigació, dimarts mateix l'individu es va adreçar a la Rambla del Vendrell per tal d'amenaçar l'exparella i que a la tarda la va seguir mentre la insultava i l'amenaçava. L'home va tancar la porta del pis per fora perquè no poguessin sortir

Abans d'anar-se'n a dormir les dues germanes van bloquejar la porta del pis amb diversos objectes per por que l'acusat hi entrés per la força.

Dimecres cap a la una de la matinada l'acusat va manifestar a almenys dos testimonis que es trobaven asseguts en un banc de la Rambla del Vendrell que la mataria. Poc després va anar cap al pis, va tancar la porta amb clau per fora «per assegurar-se que no poguessin sortir de l'habitatge quan hagués complert el propòsit d'incendiar-la».

A més, va arrencar el cable que subministra electricitat i aigua «per impedir que poguessin sufocar les flames», i obrir la porta de la comunitat. Un cop tancada la porta amb clau l'home va anar a la zona comunitària per tal d'accedir a l'habitatge per la cuina a través d'una finestra que estava oberta.

Va ruixar la dona amb líquid inflamable i després va fer una foguera al pis

L'home duia líquid inflamable i un encenedor, segons la interlocutòria. Primer es va dirigir a l'habitació de l'exparella, que es va despertar pel soroll. Va estripar-li la roba que duia, la va ruixar amb líquid inflamable i li va calar foc. Tot seguit es va dirigir a l'habitació de l'excunyada cridant «a qui més cremaré», i li va llançar a la cara roba impregnada del líquid inflamable, que ja estava cremant, tot i que va poder apartar-la i només va patir cremades a l'espatlla dreta.

Tot seguit l'individu va començar una foguera per tal d'evitar que les dues germanes poguessin sortir de l'habitatge, va impregnar el sofà amb líquid inflamable i va calar-li foc. Quan va creure que degut a l'altura de la foguera les dues dones no podrien sortir, va fugir corrent pel balcó deixant-les tancades dins l'habitatge, segons la jutgessa.

Finalment, dos veïns van haver d'esbotzar la porta a puntades per aconseguir entrar a l'habitatge, atès que estava tancada amb clau. La dona la van evacuar a la Vall d'Hebrón, on continua ingressada en estat crític amb cremades de segon grau en més del 50% del cos.

Per la seva banda, l'home va passar les hores següents, fins al migdia, al terrat d'un edifici del polígon de Les Mates amenaçant amb llençar-se al buit des d'una alçada de 20 metres. Quan faltaven pocs minuts per les tres de la tarda agents de l'ARRO el van detenir després d'intentar negociar amb ell durant més de cinc hores.

"Última hora: Explosió amb ferits en una llanxa motora entre Cambrils i Salou" "L'elevada sanció que s'enfronta per tenir una granja de porcs vietnamites a l'Ebre"