Ratxes de fins a 124 km/h i diverses incidències causades pel vent a les comarques tarragonines

Arbres caiguts, vidres trencats o planxes metàl·liques arrencades, els Bombers ja han rebut més d'una quinzena d'avisos
Imatge d'arxiu d'un arbre caigut, arran del vent, als Pallaresos | TarragonaDigital.com

Un dia més, el vent bufa amb força a les comarques de Tarragona. Durant el matí d’avui dilluns, les ratxes huracanades han superat els cent quilòmetres per hora en alguns punts de la demarcació, com ara la Riba, a l’Alt Camp, amb 126 km/h; l’Albiol, al Baix Camp, ventades de fins a 124 km/h; o Constantí, al Tarragonès, amb ràfegues de 91 km/h.

Les incidències, durant les darreres hores, s’han succeït i els Bombers de la Generalitat han rebut més d’una cinquantena d’avisos, al final del dia. En concret, les actuacions s'han dut a terme al Camp de Tarragona i a les Terres de l'Ebre, i en general han consistit en retirar branques d'arbre i d'altres objectes caiguts a la via o fer sanejaments de façanes per assegurar alguns elements no estructurals que podien tenir perill de caure. Segons els Bombers, cap dels incidents ha estat de caràcter greu. Allà on se n'ha hagut de fer més ha estat al Baix Camp, amb disset sortides. A l'Alt Camp se n'han fet vuit, al Baix Ebre quatre i al Tarragonès tres.

Planxes metàl·liques que volen, una constant perillosa

A l’estació de servei Repsol de la carretera T-200, a tocar de l’N-240, a Valls, s’hi han desprès dues planxes metàl·liques, que els Bombers han hagut de retirar per evitar mals majors. S’han viscut situacions similars al Mercat Central de Reus i en una benzinera de Cambrils.

Diversos incidents a Reus i el Baix Camp

A Reus, un tendal ha volat i ha quedat enganxat en una antena parabòlica d’un immoble del carrer de Penyíscola mentre que, al carrer de l’Amargura, els Bombers han hagut d’actuar en una finestra trencada, per tal d’impedir el despreniment de vidres.

Com a fet destacat, a Mont-roig del Camp un arbre ha caigut sobre un vehicle al carrer de les Mèlies, sense danys personals. Al Baix Penedès, per la seva part, la caiguda d’arbres ha estat una constant durant les darreres hores.

"🔴 ARA MATEIX: Fuita de gas en un edifici al centre de Reus" "🚔BARALLA VIOLENTA: 1 detingut per agredir la policia a la Canonja"