La plaça Corsini de Tarragona acollirà la revetlla de Sant Joan

Els actes previs amb el concert de The Penguins o la Desvetlla dels Ninots escalfaran l'ambient festiu abans de donar pas a l'estiu
La plaça Corsini acollirà enguany la revetlla de Sant Joan de Tarragona. | TarragonaDigital

 

La plaça Corsini de Tarragona acollirà la revetlla de Sant Joan de la ciutat amb una gran foguera i una actuació musical. Començarà després d'una cercavila de foc, que iniciarà el seu recorregut a la plaça de la Mitja Lluna. L'ambient s'escalfarà uns dies abans, amb la tradicional Desvetlla dels Ninots de la Foguera el dia 15 o el concert de Reggae per Xics de The Penguins el dia 20 a la plaça de la Pagesia. Tots els actes s'emmarquen en el programa «Juny festiu» presentat per l'Ajuntament de Tarragona

Foguera, música i festa la nit del 23 de juny a la plaça Corsini

La nit de Sant Joan a Tarragona tindrà com a epicentre de la festa la plaça Corsini. La seqüència ritual d'aquesta jornada començarà amb l'arribada de la flama del Canigó a les 19.30 hores al Serrallo, on s'encendrà la primera foguera i cremarà el Ninot. Al mateix temps, al davant del Mercat Central s'encendrà una traca i es repartirà coca amb xocolata. 

A les 23.00 hores, començarà la cercavila de foc a la plaça de la Mitja Lluna. Finalitzarà també a Corsini, on el Ball d'en Serralllonga llegirà el manifest dels ninots de les foguerades, pas previ per encendre la gran foguera. Aleshores començarà la Revetlla de Sant Joan, que anirà a càrrec de la Golden Beat. 

El dia de Sant Joan comptarà amb la tradicional diada castellera amb les quatre colles de la ciutat a la plaça de la Font, a partir de les 19.30 hores. Dies més tard, el 30 de juny, es reeditarà la cercavila de foc en versió infantil a la rambla de Ponent. 

La foguera de Sant Joan s'instal·larà aquest any a la plaça Corsini de Tarragona. | TarragonaDigital

 

Actes previs per escalfar l'ambient festiu aquest mes de juny

Durant el mes de juny hi ha un bon grapat d'actes previs que escalfaran l'ambient festiu abans de la celebració de l'entrada de l'estiu. El dia 14 de juny hi haurà el concert de música de cambra del Cicle del Grup de Ciutats Patrimoni al Pretori. L'endemà, el Pla de la Seu acollirà la fira Aproxima't, de productes artesanals del Camp de Tarragona. La nit del 15 de juny estarà marcada per la Desvetlla dels Ninots de la Foguera, que recorreran els carrers de la Part Alta en cercavila. 

La festa seguirà el dia 20 amb el concert dels coneguts The Penguins, que presentaran el seu show «Reggae per xics». El concert serà a les 19.00 hores a la plaça de la pagesia, i comptarà amb la participació dels alumnes de l'Escola de Música de la Diputació. Per últim, la festivitat del corpus comptarà amb els actes més tradicionals el dissabte, 22 de juny, amb l'ofici religiós, el posterior Seguici i Professó i el tradicional Ou com Balla.

"AGENDA: Ja es coneixen els grups musicals del FIM Tarragona" "👏EMOCIONANT INICIATIVA en un hospital de TGN per als nens que van a l'UCI"