NOU I GRATIS

Tens Telegram? Afegeix-te al canal de Tarragona Digital clicant aquí. T’encantarà!

Els actes de Santa Tecla d'aquest divendres, 18 de setembre

Simona, Maria Jaume i The Penguins, els concerts d'avui

Tot i la pandèmia, Tarragona no ha renunciat a Santa Tecla, i aquest divendres continuen els actes culturals reconvertits en esdeveniments de petit format i amb reserva prèvia. El divendres té regust de concert, i és que avui n'hi ha per partida triple: Reggae per Xics i The Penguins al Camp de Mart, Simona als jardins de l'antic Banc d'Espanya i Maria Jaume a l'Espai La Palmera.

També hi ha circ per als més petits i cinema a la fresca a La Terrasseta de Santa Tecla, visites guiades en diferents punts de la ciutat, un altre dia de contes a la Conteclada al jardí de la Casa Canals, o el lliurament dels XXVI Premis Ones Mediterrània.

Divendres 18 de setembre

Des d’avui i fins el dia 24, La Cucafera balla a casa!. Enguany la Cucafera de forma responsable seguirà hivernant per l'any vinent celebrar amb més força el seu 30è aniversari, per tant fes que balli a casa teva, fent la teva propia cucafera casolana! Del 18 al 24 de setembre envia un vídeo de menys d'1 minut a cucaferatgn@hotmail.com mostrant-la i fent-la ballar. Es publicaran a les xarxes socials sobre la Cucafera de Tarragona amb opció de premi d'un lot de llibres festius per a la més xula! Ah, i conserva la teva creació fins l'any vinent! Més info. a www.cucaferatgn.blogspot.com #CucaferaTGN2020

Organitza: Cucafera de Tarragona.

11 h, Itinere, des del portal del Roser. Visita guiada: Tarragona romana. Descobreix la Tarragona que va enlluernar l’emperador Adrià al segle II amb una visita guiada a peu pels principals monuments que formen part del Patrimoni Mundial de la Humanitat. Preu: 9,50 € / 8 € (reduït) / 4,50 € (6-12 anys). Informació i reserva prèvia obligatòria a itinere@turismedetarragona.com - 977 239 657. Durada: 2 h. Places limitades.

Organitza: Itinere

15.30 h, diversos indrets de la ciutat. Curs intensiu de pintura i dibuix a l’aire lliure. Si t’agrada dibuixar o pintar i vols viure una experiència diferent, vine a pintar amb nosaltres diferents elements patrimonials de la ciutat. A càrrec de Verònica Bilbao. Horaris: divendres 18 i 25 de setembre, a les 15.30 h; dissabtes 19 i 26 de setembre, a les 8.30 h. Preu: gratuït. Inscripció prèvia obligatòria a centrescivics.tarragona.cat. Places limitades.

Organitza: Xarxa de Centres Cívics de Tarragona

17.30 h, Catedral de Tarragona, pla de la Seu. Visita guiada: El Braç de Santa Tecla, d’Armènia a Tarragona. Cada 23 de setembre celebrem Santa Tecla i la Catedral en guarda una relíquia seva: el braç. Però sabeu com va arribar a Tarragona? Com va ser el viatge d’Armènia a la ciutat? Quant es va pagar per comprar la relíquia? Us convidem a una visita guiada per la Catedral per descobrir aquest i altres secrets de la nostra patrona. Preu: 10 € (adults) / 7 € (6-12 anys). Informació i reserva prèvia obligatòria a reservas@argostarragona.com. Durada: 1.30 h. Places limitades.

Organitza: Argos, Serveis Culturals

18 h, jardins de Saavedra, La Terrasseta Familiar. Circ amb Capitán Maravilla. Camina tranquil sabent que els carrers són més segurs amb la presència del Capitán Maravilla, el superheroi que es riu del perill, i el món riu amb ell! 45 minuts de superincreïble diversió que pot canviar-te la vida… o llevar-te-la (depèn del vent). Capitán Maravilla és un espectacle unipersonal de petit format i apte per a tots els públics en què es fusionen tècniques de circ amb l’humor. Preu: gratuït. Espai amb aforament limitat, només accessible amb reserva prèvia a www.laterrasseta.com Accés a l’espai a partir de les 17 h.

Organitzen: Ajuntament de Tarragona i La Terrasseta

Un dels espectacles de circ a La Terrasseta de Santa Tecla | Martina California

18.30 h, Centre Cívic de Torreforta, Biblioteca Pepita Ferré, plaça del Tarragonès s/n.  Presentació del llibre L’Aligueta de l’escola, text de Mònica Tarifa i il·lustracions de Rosa M. Rodes. Un conte infantil pensat i escrit des de Torreforta amb l’aligueta creada a l’escola com a nexe d’unió entre el propi barri, la festa i la  ciutat. Una història encisadora que a més té la seva pròpia cançó.

Acte limitat a l’aforament de l’espai. Inscripció prèvia obligatòria a: https://cultura.tarragona.cat/invitacions

Organitza: Ajuntament de Tarragona

Col·laboren. Centre Cívic i Biblioteca de Torreforta i Editorial Cossetània

18.30 h, Itinere, des del portal del Roser. Visita guiada: Santa Tecla a Tarragona. Descobriu la història de la santa que és patrona de la nostra ciutat des de l’edat mitjana. Evocarem pels carrers de la Part Alta l’entrada del braç a Tarragona ara fa set segles. Preu: 9,50 € / 8 € (reduït) / 4,50 € (6-12 anys). Informació i reserva prèvia obligatòria a itinere@turismedetarragona.com - 977 239 657. Durada: 2 h. Places limitades.

Organitza: Itinere

19 h, des del portal del Roser. Visita guiada: Arqueologia oculta a la Part Alta. Deixarem de banda el fantàstic Patrimoni de la Unesco (Muralles, Fòrum Provincial, Circ i Amfiteatre) per descobrir les nombroses restes arqueològiques que hi ha amagades en cada racó de la Part Alta: aqüeductes, epigrafia, torres, monuments visigòtics… Preu: 9 € (adults) / 8 € (jubilats) / 3 € (7-16 anys). Informació i reserva prèvia obligatòria a info@nemesisarch.com - 977 249 107. Durada: 2 h. Places limitades (dos grups, un en català i un en castellà).

Organitza: Nemesis, Arqueologia i Difusió Cultural

19 h, trobada virtual. Jornada Tarracolúdica de Santa Tecla. Activitat popular alternativa a altres activitats tradicionals per a majors de 18 anys i famílies amb nens. Jugarem a jocs divertits, refrescants i familiars (a partir de 8 anys). Preu: gratuït. Inscripció prèvia a clubdiogenestarragona@gmail.com. Places limitades.

Organitza: Associació Ludicocultural Club Diògenes de Tarragona

En línia a: clubdiogenestarragona.org

19 h, Teatre Auditori del Camp de Mart. La Gresca Lila dels 40 amb el Reggae per a Xics. Vine a gaudir del primer acte de la Gresca Lila dels 40 amb el Reggae per Xics. Una proposta on música, humor i pedagogia van plegats per esdevenir una experiència inoblidable per a totes les edats. Preu: 7 €. Venda d’entrades a www.tarracoticket.cat.

Organitza: Associació d’Amics de la Colla Jove

Col·labora: Colla Jove Xiquets de Tarragona

19 h, Torreforta, la Granja, el Pilar, Campclar i Bonavista. TradiTrenet. Els músics són enguany els protagonistes del cartell, i ho seran també de molts moments de la festa. Durant quatre dies i  a sobre del trenet, portaran la música a diverses zones de la ciutat. De ben segur que si aneu passejant o esteu tranquil·lament a casa els podreu escoltar. Hi participen Grallers Pelacanyes i So Nat Grallers.

19 h, Espai La Palmera, pl. Imperial Tàrraco. Concert semifinal Sona9 2020. La plataforma més important de la música emergent en català creix, i en la 20a edició la ciutat acull per quart any una semifinal en directe, en aquesta ocasió amb dos grups, que s’uneix a les semifinals del BAM a Barcelona, l’Acústica de Figueres i el Mercat de Música Viva de Vic. Enguany comptarem amb la presència de Maria Jaume i Relat. Preu: gratuït. Espai amb aforament limitat, només accessible amb reserva prèvia a entrades@capsademusica.com. Accés a l’espai a partir de les 18.40 h.

Organitza: Sona9

Col·laboren: Ajuntament de Tarragona i Associació de Músics de Tarragona

Patrocina: Estrella Damm

19.30 h, jardí de Casa Canals, c. Granada, 11. Projecció del documental “Los Glosters. 30 anys a la carretera”, a càrrec de Produktiva Films, dirigit per Nando Caballero. Preu: gratuït. Inscripció prèvia obligatòria a cultura.tarragona.cat/invitacions. Aforament limitat.

20 h, jardins de Saavedra, La Terrasseta Familiar. Circ amb Capitán Maravilla. Camina tranquil sabent que els carrers són més segurs amb la presència del Capitán Maravilla, el superheroi que es riu del perill, i el món riu amb ell! 45 minuts de superincreïble diversió que pot canviar-te la vida… o llevar-te-la (depèn del vent). Capitán Maravilla és un espectacle unipersonal de petit format i apte per a tots els públics en què es fusionen tècniques de circ amb l’humor. Preu: gratuït. Espai amb aforament limitat, només accessible amb reserva prèvia awww.laterrasseta.com Accés a l’espai a partir de les 19.45 h.

Organitzen: Ajuntament de Tarragona i La Terrasseta

20.30 h, Teatre Tarragona, Rambla Nova, 11. Acte de lliurament dels XXVI Premis Ones Mediterrània. Tarragona torna a ser l’escenari d’una cita ineludible que reuneix persones de reconegut prestigi a la nostra ciutat. Preu: gratuït. Inscripció prèvia obligatòria a www.mare-terra.org. Aforament limitat.

Organitza: Mare Terra Fundació Mediterrània

21 h, jardins de l’antic Banc d’Espanya, Av. Pau Casals. Simona en concert. Un collage com la seva vida, un estol de gèneres que volen sense por, sense prejudicis. Accés limitat a l’aforament de l’espai.

Organitza: Escola Municipal de Música

22 h, Itinere, des del portal del Roser. Visita guiada: Llegendes de Tarragona. Quan caigui el sol, a la fresca del vespre, farem un recorregut per la Part Alta. Passejarem pels seus carrers, plens d’històries, curiositats i llegendes que us explicarem. Preu: 9,50 € / 8 € (reduït) / 4,50 € (6-12 anys). Informació i reserva prèvia obligatòria a itinere@turismedetarragona.com - 977 239 657. Durada: 2 h. Places limitades.

Organitza: Itinere

22 h, jardins de Saavedra, La Terrasseta Familiar. Cinema a la fresca i sopar amb fira food trucks: The Mask (1994), de Chuck Russell. Preu: gratuït. Espai amb aforament limitat, només accessible amb reserva prèvia a www.laterrasseta.com. Accés a l’espai a partir de les 17 h.

Organitzen: Ajuntament de Tarragona i La Terrasseta

22 h, jardí de Casa Canals, c. Granada, 11. Conteclada. Avui, contes amb Carles Alcoy i Karme González.

Preu: gratuït. Inscripció prèvia obligatòria a cultura.tarragona.cat/invitacions. Aforament limitat.

23 h, Teatre Auditori del Camp de Mart. La Gresca Lila dels 40 amb The Penguins. I com a segon acte tindrem la gresca divertida i original dels The Penguins. Quina nit que ens espera! Preu: 9 €. Venda d’entrades a www.tarracoticket.cat.

Organitza: Associació d’Amics de la Colla Jove

Col·labora: Colla Jove Xiquets de Tarragona

"Vídeo: El TradiTrenet porta la música de Santa Tecla als barris de Tarragona" "Santa Tecla per a tothom: Els actes arriben a l'Estela, la Muntanyeta i Sant Salvador"