L'actriu Agnès Busquets, pregonera de Santa Tecla 2020

La popularitat de la tarragonina, relacionada amb el programa 'Polònia' | És néta de l'enyorat Josep Maria Tarrasa
L'actriu tarragonina realitzarà el pregó de la festa major de la ciutat aquest 2020 | Xènia Masó

Les festes de Santa Tecla ja tenen pregonera. L'Ajuntament de Tarragona ha anunciat aquest dijous, a través d'un comunicat, que la popular actriu Agnès Busquets (Tarragona, 1976) serà l'encarregada de donar enguany el tret de sortida a la celebració, amb un acte obert al balcó del consistori previst per al dia 21 de setembre. Busquets, llicenciada en Art Dramàtic per l'Institut del Teatre, ha desenvolupat la seva trajectòria professional a Barcelona i ha aconseguit gran popularitat de la mà dels personatges que interpreta al programa televisió 'Polònia'.

L'alcalde de la ciutat, Pau Ricomà, tenia entre cella i cella cedir l'honor de pregoner a «una dona jove vinculada amb el món cultural i llogada estreta i emocionalment a la seva ciutat natal», motiu pel qual ha escollit la figura de la coneguda actriu. Els vincles de Busquets amb la ciutat venen de lluny, d'arrel, des de molt abans de néixer. L'actriu és néta de l'enyorat actor i periodista Josep Maria Tarrasa, històric director de Ràdio Tarragona i creador del cèlebre personatge de ficció Maginet Pelacanyes.

Busquets pren el relleu d'Eduard Boada, darrer pregoner de la festa major de Tarragona

L'Ajuntament ha confirmat que l'acte del pregó seguirà el format obert que es va estrenar l'any passat des del balcó del consistori, amb l'accent de dirigir-se no a les autoritats de l'edifici, sinó a la ciutadania de forma directa. L'extraordinària situació forçada per la Covid-19, però, apunta que el pregó 2020 s'haurà de dur a terme amb condicions d'aforament limitat, públic assegut i fins i tot invitació prèvia, si bé serà el desenvolupament de la pandèmia qui marcarà les regles definitives.

Agnès Busquets pren el relleu del pregoner 2019, el cèlebre tascaman Eduard Boada que va assumir la responsabilitat d'inaugurar les darreres festes de Santa Tecla a la ciutat.

"Atenció: L'EMT Tarragona dona una boníssima notícia a les famílies" "Nou tancament: Una centenària botiga de Tarragona abaixa la persiana"