L'Ajuntament de Tarragona i l'Agència Tributària de Catalunya impulsen una finestreta única tributària

L’objectiu de l'acord és ampliar i apropar els serveis tributaris a la ciutadania
L'Agència Tributària de Catalunya, en una imatge d'arxiu | Àlex Olivé

L’Ajuntament de Tarragona i l’Agència Tributària de Catalunya han creat una finestreta única tributària per aconseguir una major simplificació dels procediments administratius i un increment de la proximitat territorial amb els usuaris. El conveni de col·laboració signat té una vigència de quatre anys i estableix la creació d'una comissió de seguiment. Segons el regidor de Serveis Econòmics i Centrals del consistori tarragoní, Jordi Fortuny, amb la implantació d’aquesta mesura «s’incrementarà l’eficàcia i l’eficiència en l’aplicació dels tributs, així com la millora de la qualitat dels diversos serveis tributaris que es presten a la ciutadania».

La finestra única tributària planteja la creació d'una xarxa d’interlocució única amb l’objectiu d’ampliar i acostar els serveis d’atenció i assistència a la ciutadania i, així, facilitar el compliment de les seves obligacions tributàries. Aquesta xarxa està integrada per les oficines d’atenció al públic d’ambdues administracions i se sumarà a les 205 oficines que l’Agència Tributària de Catalunya ja té distribuïdes arreu de Catalunya. De fet, amb el nou conveni de col·laboració es crea una comissió de seguiment que està integrada per quatre representants de cada administració, les quals exerciran, de manera rotatòria, cada dos anys, la seva presidència.

Lluita contra el frau fiscal

L'acord també preveu l’intercanvi d’informació amb transcendència tributària per tal de lluitar contra el frau fiscal, els incompliments tributaris i la morositat fiscal. «Ha de ser l’inici d’una vinculació més estreta amb l’Agència Tributària de Catalunya i és d’esperar que en un futur molt proper aquesta col·laboració s’estengui a nous espais com la recaptació executiva, les subhastes i la formació», ha tancat Fortuny.

També et pot interessar

"🔴ATENCIÓ: Descarrila un tren de mercaderies a l'estació de Tarragona" "🐕 MOLT TRIST: Llencen dos cadells de gos en un contenidor de TGN"