L'Ajuntament de Tarragona descarta la construcció del parc infantil del Banc d'Espanya

Fonts municipals asseguren que pròximament anunciaran nous equipaments que substituiran aquest projecte, iniciativa de l'anterior equip de govern
Aquest espai, entre la Rambla Nova i l'avinguda de Pau Casals, havia d'acollir un parc infantil. | TarragonaDigital

Finalment, no es construirà cap parc infantil al lateral del Banc d’Espanya. Així ho han confirmat fonts de l’Ajuntament de Tarragona a TarragonaDigital, que han afegit que «se'n faran altres que s'anunciaran pròximament». D’aquesta manera, queda descartat un projecte que va ser una iniciativa de l’anterior govern municipal, format per PSC i PP.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

El projecte d'aquest nou parc infantil al Banc d'Espanya es va presentar el 7 de setembre de 2018 i l'encarregat de fer l'anunci va ser l'aleshores conseller d'Espais Públics, José Luis Martín. Segons es va explicar durant la presentació, que incloïa també altres equipaments, estava prevista la instal·lació de cautxú continu com a superfície, un cartell informatiu, així com diversos jocs, com un balancí, dos gronxadors i una estructura amb tobogan, passarel·la i rocòdrom

La inversió prevista en aquest nou equipament, que havia d'estar enllestit durant la primera meitat d'aquest 2019, s'enfilava gairebé als 50.000 euros, ja que també estava previst que hi hagués una connexió entre aquest nou parc infantil i els jardins del Banc d'Espanya, reoberts a la ciutadania el febrer de 2018, mitjançant una rampa.

Imatge de la zona de parc infantil de la plaça Verdaguer de Tarragona. | Google Maps

Aquest parc infantil del Banc d'Espanya es va projectar, conjuntament amb l'ampliació del de la plaça Verdaguer, per tal de donar resposta a les reivindicacions de l'AVV Tarragona Centre, que demanaven un equipament al carrer Yxart i un altre als voltants de la plaça Corsini, descartats per l'anterior govern municipal. En aquest sentit, cal recordar que l'abril de 2016, l'aleshores consellera de Relacions Ciutadanes, Elvira Ferrando, es va comprometre durant un ple municipal a instal·lar jocs infantils tant al carrer Yxart, com al carrer Cervantes.

Tot i les promeses, els anuncis posteriors i les demandes veïnals, ni l'equipament del Banc d'Espanya ni l'ampliació del de la plaça Verdaguer han tirat endavant. Des de l'Ajuntament de Tarragona s'ha afirmat que tot i descartar el projecte de parc infantil del Banc d'Espanya, pròximament anunciaran altres parcs que es construiran

L'AVV Tarragona Centre aposta per Yxart i Corsini

La presidenta de l'AVV Tarragona Centre, Núria Sabat, ha explicat que «la no construcció del parc infantil al Banc d'Espanya no ens sembla ni bé ni malament, tot i que no era un espai adequat». Sabat ha assegurat que «vam parlar amb l'actual govern municipal, vam exposar les nostres propostes sobre el carrer Yxart i la plaça Corsini i ens van comentar que les estudiarien». En aquest sentit, ha afegit que «s'han mostrat receptius a les nostres demandes i esperem que no quedin en el tinter». 

L'AVV Tarragona Centre demana una transformació del terrat del Palau de Congressos. | Google Maps

Núria Sabat ha posat èmfasi també «en el terrat del Palau de Congressos, que està catalogat com a zona verda i que voldríem que es convertís en un mirador fantàstic». En aquest sentit, des de l'AVV Tarragona Centre demanen al govern municipal que «s'arregli el paviment, es millori la seguretat de les baranes, s'instal·lin bancs, una pèrgola, jardineres i una zona de jocs per a la canalla». Com en les altres peticions, l'Ajuntament els ha comunicat que estudiarà la proposta.

"❗ ATENCIÓ: Mantenen en llibertat 3 dels pedòfils de Tortosa jutjats a TGN" "🍖MALA NOTÍCIA: Tanca una botiga històrica de Tarragona"