L'Ajuntament de Tarragona destinarà 200.000 euros a un estudi de la qualitat de l'aire

També s'incrementen molt notablement les partides que es destinaran a la gestió forestal de l'Anella Verda
L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha signat la carta de l'ACM que insta a revocar el dispositiu | Mauri

L'Ajuntament de Tarragona ha reaccionat aquest dimecres, 11 de desembre, a l'emissió del documental 'És a l'aire', que es va poder veure al programa 'Sense Ficció' de TV3 dimarts al vespre. L’equip de govern ha anunciat, a través d'un comunicat, que ha inclòs una partida de 200.000 euros al pressupost per l’any 2020, destinats a l’encàrrec d’un estudi de la qualitat de l'aire que es respira a la ciutat i quins efectes té sobre les persones.

El conseller de Serveis Econòmics, Jordi Fortuny, assegura: «Per aquest Govern Municipal és clau la sostenibilitat i el medi ambient. Per això, els comptes municipals per 2020 inclouen partides concretes en el control de l’aire però no és l’únic».

Altres partides econòmiques relatives al medi ambient i la sostenibilitat

Fortuny ha avançat també aquest dimacres que «hi haurà un increment important de la col·laboració amb entitats ambientals i del sector de la discapacitat, Aurora i la Sínia, per millorar la gestió forestal de l'Anella Verda, de 21.000 a més de 100.000 euros». Una altra de les mesures de foment del desenvolupament sostenible i mediambiental és la renovació de la flota d’autobusos municipals amb una partida d’un milió d’euros.

També s’inclou al pressupost la construcció d’un carril bici educatiu que enllaçarà els campus Catalunya amb el de Sescelades passant per la plaça de la Imperial Tàrraco. Aquesta obra tindrà un cost de 550.000 euros. «La col·locació d’un semàfor i un pas de vianants a Cala Romana (100.000€) és un altre dels eixos claus que demostren que aquest Equip de Govern aposta per als vianants», ha conclòs Fortuny.

"‼ OFICIAL: El nou gerent d'Espimsa, l'empresa municipal de mercats de TGN" "❗ATENCIÓ: Canvis importants al capdavant de la Fundació Tarragona Smart"