L'Ajuntament de Tarragona saneja la plaça dels Infants en el marc dels pressupostos participatius

L'espai, situat al barri del Port, arrossegava anys de deixadesa i brutícia
El sanejament de la plaça dels Infants no serà l'única actuació que es farà al barri del Port | cedida
 

Situada al barri del Port de Tarragona, entre el carrer Reial i el carrer Smith, la plaça dels Infants arrossega anys de deixadesa, brutícia i mal estat. Una situació que no ha passat desapercebuda pels veïns de la zona, que van elaborar una proposta de millora de l'espai en el marc dels Pressupostos Participatius de l'any 2019. I dit i fet, ja que la conselleria de Territori de l'Ajuntament de Tarragona ha començat a efectuar una intervenció per fer-hi diversos canvis i millores.

Aquesta actuació, que està duent a terme l'empresa Urbaser S.A. amb un pressupost de gairebé 50.000 euros, consisteix en la reposició de sis palmeres mortes, que servien de cau per a rates, i la plantació de diversos arbres per tal que la plaça tingui zones d'ombra, especialment en l'espai dels jocs infantils. A més de la plantació, també es millorarà la seguretat amb la construcció d'una tanca perimetral de fusta a la zona de jocs per a la canalla i s'instal·larà una taula per jugar als escacs.

El barri del Port, «clau per a la revitalització del Centre»

Segons Xavi Puig, conseller de Territori, «aquesta intervenció pot millorar l'aspecte de la plaça, a la qual el present govern ha afegit algunes millores addicionals respecte al pla que ens vam trobar, com per exemple la taula d'escacs, els punts d'ombra o l'abast d'algunes actuacions». Ha afegit que «és una de les moltes actuacions que anirem fent al barri del port, un espai que serà clau per la revitalització del centre de Tarragona».

"Tots els detalls: Tarragona prepara un 'Sant Jordi' alternatiu en plena incertesa" "La proposta de Junts per Tarragona per acabar amb les «ocupacions il·legals»"