L'Ajuntament de Tarragona preveu la implantació dels patinets elèctrics de lloguer el gener de 2020

El conseller de Mobilitat, Xavi Puig, ho ha anunciat aquest divendres després de reunir-se amb quatre de les empreses interessades en desplegar el servei | Es crearà un reglament que regularà els requisits que hauran de complir aquelles companyies que vulguin operar a la ciutat
El lloguer de patinets elèctrics preveu la seva arribada a Tarragona el gener de 2020. | Cedida

 

L’Ajuntament de Tarragona aposta per la creació d’una xarxa de patinets elèctrics de lloguer i treballa amb l’horitzó de gener de 2020 com a data per a la posada en marxa del servei als carrers de la ciutat.

Així ho ha confirmat el portaveu del govern municipal i conseller de Mobilitat, Xavi Puig, que, juntament amb tècnics de la conselleria, s’ha reunit aquest divendres amb quatre de les empreses interessades a oferir el servei de lloguer de patinets elèctrics a la ciutat, entre elles Buny i Reby.

Segons ha explicat Xavi Puig, durant la trobada, s’ha decidit «la redacció d’un reglament per establir els requisits que hauran de complir les empreses que vulguin oferir el servei de lloguer de patinets elèctrics a la ciutat». En aquest sentit, ha explicat que les companyies implementaran diversos punts d’aparcament per bicicletes i patins, propulsats o no, d’ús lliure, per tota la ciutat.

El conseller de Mobilitat, Xavi Puig, en una imatge d'arxiu. | Cedida

 

El total de nous punts d’aparcament, així com la seva ubicació, s’acabarà de concretar durant les pròximes setmanes. En el transcurs del mes de setembre es concretaran els requisits per a les empreses, mentre que a la tardor es tancarà la redacció del reglament. D’aquesta manera, la previsió amb què treballa l’Ajuntament de Tarragona és que a principis de 2020 es pugui començar a oferir el servei.

Empreses amb experiència que també treballen amb bicicletes

Xavi Puig ha explicat que «davant d’una possible proliferació de patinets sense ordre, hem decidit posar unes bases de col·laboració entre l’Ajuntament i les empreses en l’àmbit de la mobilitat sostenible». El conseller de Mobilitat ha explicat que «són empreses amb experiència, amb un capital valuós i que veuen en Tarragona una oportunitat».

La implantació del servei de patinets elèctrics de lloguer podria no ser l'única novetat en matèria de mobilitat sostenible. El portaveu del govern no ho ha descartat perquè «algunes de les empreses amb què ens hem reunit també treballen amb bicicletes elèctriques i en una ciutat amb l'orografia de Tarragona, la bicicleta guanya competitivitat».

Imatge promocional de l'empresa de lloguer de patinets elèctrics Buny. | Cedida

 

La reunió d'aquest divendres de Xavi Puig amb les companyies ha arribat després de la problemàtica amb una de les empreses interessades, Buny, que va anunciar el desplegament de patinets elèctrics de lloguer a la ciutat a principis d'agost sense tenir la llicència corresponent. Finalment, la companyia va renunciar a la seva implantació fins a reunir-se amb el consistori tarragoní.

L'Ajuntament equipara el patinet amb la bicicleta

Una de les problemàtiques rellevants que té sobre la taula l'Ajuntament de Tarragona en l'àmbit de la mobilitat en patinet elèctric és la normativa aplicable en la seva regulació, ja que ni la Direcció General de Trànsit regula el seu ús, ni existeix una ordenança municipal específica.

Per això, la tardor de 2018, en ple auge d’aquest tipus de vehicle de mobilitat personal, la conselleria de Mobilitat va decidir aplicar l'article 62 de l'ordenança general de convivència i ús dels espais públics de Tarragona per regular la circulació dels patinets elèctrics, equiparant-los amb les bicicletes, prohibint la seva circulació per les voreres, sempre que no anessin a la velocitat d’un vianant, i obligant-los fer servir la calçada en els desplaçaments.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

El conseller de Mobilitat, Xavi Puig, ha explicat que durant el pròxim any s'estudiarà l'experiència del desplegament de la mobilitat en patinet elèctric i a mitjà termini es realitzarà una modificació de l'ordenança per tal d'adaptar-la a les necessitats

"👙 ATENCIÓ: Possible canvi en la normativa del 'topless' a les piscines de TGN" "⚠ ATENCIÓ: Crema una furgoneta en ple carrer a TGN!"