NOU I GRATIS

Tens Telegram? Afegeix-te al canal de Tarragona Digital clicant aquí. T’encantarà!

Tarragona ja té en funcionament el primer ascensor privat instal·lat en via pública

S'ubica al número 12 del carrer Goya i ha canviat la vida a dotze famílies, la majoria gent gran, que no podia pujar les escales | Els tràmits s'han allargat quatre anys

 

El primer ascensor privat de Tarragona construït en via pública ja està en funcionament. Es tracta de l'elevador instal·lat al número 12 del carrer Goya, un edifici on viuen dotze famílies, la majoria gent gran. Davant la impossibilitat d'instal·lar l'ascensor dins del bloc, construït l'any 1962, els veïns van començar fa quatre anys els tràmits per aconseguir els permisos de Generalitat i Ajuntament i edificar la plataforma a l'exterior. Les obres van començar al novembre i l'ascensor va entrar en funcionament la setmana passada. 

L'ascensor que canviarà la vida a uns veïns del carrer Goya, en funcionament

Fa quatre anys les dotze famílies del número 12 del carrer Goya van començar els tràmits per construir un ascensor. La Generalitat va aprovar, l'any 2014, la possibilitat de construir elevadors en via pública si els edificis no estaven preparats per acollir-los. Va ser el començament d'un laberint de papers i permisos que va acabar la setmana passada, amb l'entrada en funcionament de l'elevador que facilitarà l'entrada a casa de tots els veïns. 

La majoria són gent gran amb problemes de mobilitat. Això comportava que pujar les escales fos un autèntic suplici. Ara l'ascensor els puja fins a casa i accedeixen als habitatges a partir d'una passarel·la que comunica la torre exterior —on es troba la plataforma— amb l'edifici. «Moltes gràcies per la paciència d'aquest tràmit que ha durat quatre anys», diu el cartell informatiu col·locat a les portes de l'estructura. 

Imatge de l'inici de les obres de l'ascensor del carrer Goya. | TarragonaDigital

El primer ascensor privat construït en via pública de Tarragona

Per tal d'aprovar la construcció de l'ascensor l'Ajuntament de Tarragona ha hagut de modificar parcialment el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal. Malgrat això, el decret aprovat per la Generalitat deixa clar que es tracta d'una opció lògica i viable si la situació ho requereix. Així doncs, el del carrer Goya pot ser el primer de molts. 

A més, els veïns del número 12 només han hagut d'abonar el 50% del cost total de l'obra, atès que van demanar una subvenció a la Generalitat que assegurava el cofinançament del projecte. Aquests diners, de fet, van estar en perill durant uns mesos a causa de la passivitat del consistori a l'hora de realitzar els tràmits per aprovar la construcció. 

També et pot interessar:

"🔝Un col·lectiu neteja la Punta del Miracle de Tarragona després del Concurs de Focs" "❗ATENCIÓ: Millores per reduir la sinistralitat en un dels punts negres de TGN"