El Ball de Diables de Tarragona celebra 35 anys des de la seva recuperació

Per celebrar l'efemèride, el Ball de Diables ha organitzat diferents actes per aquest dissabte 11 d'agost, sent protagonista d'una de les jornades dels actes previs

 

El Ball de Diables de Tarragona celebra enguany el 35è aniversari des de la seva recuperació, i amb motiu d'aquesta efemèride ha organitzat diferents actes per a celebrar-ho. Aquesta celebració dels Diables i de les seves seccions infantils —diables i Aligueta— protagonitzarà una de les jornades de celebració d'actes previs de la festa Sant Magí, aquest dissabte, dia 11 d'agost a la plaça Corsini.

Els actes del dissabte 11 d'agost a Tarragona

Al migdia, a partir de les dotze i fins a aproximadament les tres de la tarda, se celebrarà el Vermut de commemoració del 35è aniversari, amenitzat amb la selecció musical del DJ Chico Malo. Aquest acte marcarà l'inici d'una jornada especial per a tots els diables. A les sis de la tarda, tindrà lloc la presentació del pastís d'aniversari a l'interior del Mercat de Tarragona, a càrrec de la pastisseria Cal Jan, que conclourà amb una carretillada a la plaça Corsini per part de Ball de Diables de Tarragona.

Una hora més tard, a les set de la tarda, començarà la festa infantil de les seccions infantils de la colla, el Ball de Diables Infantil de Tarragona i l'Aligueta de Tarragona. Mentrestant, es presentarà una reproducció de la maça dels Diables de Tarragona i, de nou, l'acte es clourà amb una carretillada, en aquest cas del Ball de Diables Infantil. Tot seguit, es podrà escoltar la música d'un grup d'animació musical, hi haurà inflables per a la canalla i tots els assistents es podran fotografiar en el 'fotocall' del Llucifer i la Diablesa infantils, acompanyats de l'Aligueta.

La Baixada de l'Aigua també està d'aniversari

La Baixada de l'Aigua, element distintiu i eix de les festes de Sant Magí, també celebra aquest any un aniversari especial, en concret, el 25è des de la seva recuperació. Com a novetat, i aprofitant l’aniversari, es vendran per primera vegada samarretes de Sant Magí com a marxandatge, ja que la imatge de la Baixada és precisament la imatge del cartell de Sant Magí. 

"Més sanitat pública, la reclamació del Grup de Defensa de la Sanitat a Tarragona" "Un barri de TGN suspèn les festes majors d’agost perquè no han rebut la subvenció"