Els Bombers, obligats a actuar pel deteriorament d'un carreu de la Torre del Pretori

Les pedres afectades es trobaven a una alçada de 14 metres i es van haver de retirar
Els Bombers obligats a actuar pel deteriorament d'un carreu de la Torre del Pretori | Google Maps

El migdia del passat dilluns, 4 de març, els Bombers de la Generalitat es van veure obligats actuar davant el perill que podia suposar el despreniment de part de la façana de la Torre del Pretori de Tarragona, a l'encreuament entre el carrer de la Nau i el de Sant Hermenegild.

Una trucada al telèfon d'emergències va alertar els Bombers, que es van desplaçar al lloc dels fets amb una dotació. En una primera instància, van revisar l'estat de la façana d'aquest monument bimil·lenari i van senyalitzar i acordonar el pas dels vianants per tal d'evitar cap mena d'accident. Al voltant de les cinc de la tarda, els Bombers es van personar de nou fins a la Torre del Pretori, on a través de l'escala del camió van realitzar el sanejament de la façana, retirant les pedres afectades per l'erosió.

Les pedres afectades i amb risc de despreniment, es trobaven a una altura de 14 metres, un risc evident en un nou episodi del preocupant deteriorament d'alguns elements del patrimoni de la ciutat de Tarragona.

Despreniments en edificis de Tarragona

La mateixa tarda de dilluns, els Bombers es van haver de desplaçar en dos edificis més després de la seva actuació a la Torre del Pretori. Concretament a l'immoble del número 22 de la Via Augusta, i al bloc de pisos del número 37 de la Rambla Vella. En ambdós casos, es van produir despreniments, havent caigut reble de la façana i d'una balconada respectivament, si bé no es va haver de lamentar cap persona ferida.

Et pot interessar

"L'ex número 2 espanyol d'Interior: «A l'IES Tarragona no hi va haver incidents l'1-O»" "Formen els joves MENA de Tarragona per a ser cuiners"