L'Ajuntament de Tarragona preveu que els Voltors estrenin el camp de rugbi de Campclar abans de l'estiu

Durant aquest mes de març es farà la darrera sembra de gespa | El consistori treballa en un projecte per dotar el camp de vestidors, banquetes i magatzem de material

El Club Rugby Tarragona sembla que, finalment, veu una mica de llum al final del túnel. Si no hi ha cap entrebanc en els pròxims mesos, els Voltors podran estrenar el camp de rugbi de l'Anella Mediterrània de Campclar abans que comenci l'estiu. Així ho ha anunciat la consellera d'Esports de l'Ajuntament de Tarragona, María José López, que ha assegurat que «resta pendent la darrera actuació al camp, la sembra de la gespa, que està previst fer-la durant el mes de març, tot i que dependrà de les condicions climatològiques». Segons ha dit la consellera López, «si tot va bé, abans de l'estiu es podrà fer ús del camp».

Les actuacions realitzades per la conselleria d'Esports de l'Ajuntament de Tarragona i el Patronat Municipal d'Esports han solucionat la papereta que l'anterior govern municipal va deixar, amb un camp de rugbi que no estava preparat per a l'ús esportiu, ni la gespa ni la terra. María José López ha explicat que «estem treballant per adaptar el camp a ús esportiu dins de les nostres possibilitats», tot recordant que «el govern anterior va prometre un camp de rugbi, però la gespa que van plantar no permetia un ús esportiu».

El club demanava gespa artificial

En el seu dia, el Club Rugby Tarragona havia sol·licitat a l'anterior govern municipal que el nou camp de rugbi fos de gespa artificial, donat l'ús intensiu que els seus equips faran de les instal·lacions. De moment, però, al camp serà de gespa natural. La consellera d'Esports ha manifestat que «és evident que la gespa tindrà un desgast a partir d'un determinat nombre d'hores, però la nostra prioritat és que els Voltors puguin utilitzar el camp com més aviat millor». En aquest sentit, hi haurà una empresa que farà manteniment de l'equipament perquè la gespa estigui en bon estat.

Paral·lelament, María José López ha anunciat que el govern municipal ha encarregat sengles projectes i pressupost per instal·lar gespa artificial al camp i per complementar els serveis del camp, com vestidors, oficines, magatzem o banquetes, entre altres. La consellera ha dit que «un cop tinguem els esborranys dels projectes parlarem amb el club i, a partir d'aquí, sabent la inversió econòmica necessària, mirarem si és possible o no». López ha afegit que «el que no farem és donar falses esperances. Aquest són projectes que s'han de treballar i que encara no sabem quan diners costaran».

Una situació precària

Des de l'any 2006, quan el seu camp de Campclar va passar a ser utilitzat pel Nàstic, el Club Rugby Tarragona realitza la seva activitat al Complex Educatiu de Tarragona, l'antiga Universitat Laboral, on paga un lloguer de 1.000 euros mensuals. Les instal·lacions, però, són precàries. Gespa cremada i terra dur, que provoquen algunes lesions als esportistes. Així mateix, en els darrers temps s'han trobat amb diversos robatoris en els contenidors de material que tenen al recinte. Aquest pròxim dissabte, el CR Tarragona celebra en aquest espai la XVI Trobada d'Escoles de Rugby Ciutat de Tarragona.

Els Voltors paguen un lloguer de 1.000 euros mensuals per utilitzar les instal·lacions de l'antiga Universitat Laboral. | Club Rugby Tarragona

Aquesta és la tretzena temporada que els Voltors estan exiliats i sense camp propi. En aquest sentit, confiaven que després dels Jocs Mediterranis, l'any 2018, podrien jugar a Campclar. Però una greu errada en el disseny del camp, amb una gespa no apta per l'ús esportiu, els manté, encara, lluny de casa. Un exili que, ara sí, sembla que està a punt d'acabar.  

"🗣 NO US HO PERDEU: Anna Surinyach, protagonista de la segona entrega del cicle 'Experiència de periodista'" "🏠 'Asfixia immobiliària', la reivindicació tarragonina contra els desnonaments"