Quatre tarragonines engeguen una campanya per portar matalassos a nens orfes de Kènia

«Som el que somiem» és el nom del projecte, creat per quatre joves que van desplaçar-se al país africà aquest estiu | Han obert una campanya de micromecenatge per finançar els matalassos
Les quatre joves tarragonines amb els nens de l'illa de Mfangano, ubicada al llac Victòria, a Kènia. | Cedida

Quatre joves tarragonines han engegat una campanya solidària per portar fins a Kènia matalassos per un orfenat. «Som el que somiem» és el nom de la iniciativa, que busca col·laborar amb una ONG que vetlla per més d'un centenar de nens i nenes de l'illa de Mfgangano, al llac Victòria. «A hores d'ara els nens comparteixen matalassos, que són de molt mala qualitat», expliquen. Per aconseguir el seu objectiu, han obert una campanya de micromecenatge, amb la qual podran finançar el transport dels matalassos, que tenen un cost de 30 euros. 

  • NOU SERVEI DE TARRAGONADIGITAL: T'enviem les notícies més importants de la teva ciutat al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

«Som el que somiem», la campanya per portar matalassos a nens orfes kenians

«Dormir i descansar bé és una necessitat bàsica i de gran importància pel creixement i desenvolupament dels nens i nenes». Així defensen la Júlia, la Mar, la Clàudia i la Maria el projecte que han engegat per dur, fins a Kènia, matalassos nous pels nens d'un orfenat. Totes quatre van desplaçar-se fins al país africà el passat estiu. Mesos després, volen seguir col·laborant amb l'ONG Asociación Índigo, que s'encarrega de cuidar el mes d'un centenar de nens i nenes orfes de l'illa de Mfangano, al llac Victòria. 

Aquest és l'estat actual dels matalassos on dormen els nens i nenes de l'orfanat de Mfangano, a Kènia. | Cedida

Els matalassos on actualment dormen els infants es troben «desgastats» i són de «molt mala qualitat». «Hem de tenir en compte que hi dormen entre dos i tres nens a cadascun i que alguns encara no són capaços d'aguantar les ganes d'anar al lavabo», detallen. Per això volen substituir els matalassos, valorats en 9 euros, per uns altres millors, valorats en 30 euros. 

Objectiu, tornar a Kènia amb els matalassos

El pròxim mes de gener, les joves tornaran al país i volen dur amb elles els nous matalassos. «Com a mínim, volem donar-los l'oportunitat de dormir de manera còmoda i neta, i de poder somiar nit rere nit encara que estiguin acostumats a créixer amb molt menys del que un nen mereix», defensen les tarragonines. 

Per aconseguir finançament —necessiten uns 2.000 euros per transportar els matalassos i comprar-los— han obert una campanya de micromecenatge, on es poden fer donatius, amb un mínim de 5 euros. 

Fotografia de grup dels nens i nens de l'orfanat amb les joves tarragonines. | Cedida

"🔴ÚLTIMA HORA: En llibertat els 2 tarragonins empresonats des dels aldarulls" "🚔URGENT: Ocupen il·legalment un edifici municipal a Tarragona"