La Catedral de Tarragona acull la missa de comiat de l'arquebisbe Jaume Pujol Balcells

«Gràcies de cor», l'últim escrit setmanal de l'administrador arxidiocesà de Tarragona
L'arquebisbe Jaume Pujol celebra la seva missa de comiat a la Catedral de Tarragona | Antonio Bistouras

 

«Estimats, amb certa tristor però també amb joia i esperança per aquesta nova etapa arxidiocesana, comparteixo amb tots vosaltres la meva darrera carta dominical». Així comença el darrer escrit setmanal, titulat «Gràcies de cor» i que es pot trobar en el Full Dominical, del fins ara arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol Balcells, que ha celebrat aquest dissabte, 1 de juny, la missa de comiat a la Catedral de Tarragona, en finalitzar els seus quinze anys d'episcopat. 

Entre les autoritats civils hi ha assistit l’alcalde en funcions de Tarragona, Sr. Josep Fèlix Ballesteros; el president de la Diputació de Tarragona, Sr. Josep Poblet; el delegat del Govern central a Tarragona, Sr. Joan Sabaté; el subdelegat de defensa a Tarragona, Sr. Antonio Bergoñós i el president del Consell Comarcal del Tarragonès, Sr. Daniel Cid, entre d’altres.

L'última homilia de Jaume Pujol Balcells

Donant la benvinguda als «preveres concelebrants i diaques, religiosos i religioses, laiques amb missió pastoral, ermitanes, fidels laics i laiques de l'arxidiòcesi de Tarragona», Jaume Pujol Balcells s'ha disposat a llegir la seva homilia, en aquest cas, la darrera com a arquebisbe. 

En aquesta, Pujol Balcells explica el seu pas per Tarragona, quan farà prop de quinze anys, en arribar a la ciutat, es va proposar escriure cada setmana una glossa, «un escrit per difondre l'evangeli, transmetre el Magisteri de l'Església i fer-ne ressò, en la mesura del possible, de fets significatius de la nostra arxidiòcesi». En aquest sentit, vol que tots segueixin creixent «en l'amor a Jesucrist, a la seva Església i als germans». 

En l'homilia, el clergue ha demanat perdó pel «mal que hagi pogut fer» i ha reconegut que l'Església no passa per «un moment fàcil».

Jaume Pujol, acompanyat d'eclesiàstics en la missa de comiat a la Catedral de Tarragona. | ACN

 

Missatge de benvinguda a Joan Planellas Barnosell

Joan Planellas Barnosell serà el nou arquebisbe de Tarragona. Per aquest motiu, Jaume Pujol ha volgut animar a tots els fidels de l'Església a Tarragona «a rebre'l amb els braços oberts, a pregar per ell i ajudar-lo en tot allò que necessiti», així com ho farà el fins ara arquebisbe pel seu successor i per tots els presents i les seves famílies i institucions.

«Us tindré ben presents en la meva pregària i en el meu cor, i malgrat residir fora de l'arxidiòcesi, estaré sempre a la vostra disposició. Que Déu us beneeixi i us guardi». Amb aquestes paraules, Jaume Pujol Balcells ha finalitzat la seva última homilia a la Catedral de Tarragona.  

Jaume Pujol durant l'Homilia en la missa de comiat a la Catedral de Tarragona. | ACN

 

"🔴ÚLTIMA HORA: Ferit en caure de 3 metres un treballador al Port de TGN" "ÚLTIMA HORA: ERC proposa un pacte de govern a TGN"