Ciutadans porta a la Fiscalia la situació de l'Amfiteatre de Tarragona

Els taronges demanen que interroguin a l'alcalde Pau Ricomà i als dos consellers de Patrimoni, la socialista Begoña Floria i Hermán Pinedo, d'En Comú Podem
D'esquerra a dreta, els regidors de Ciutadans a l'Ajuntament de Tarragona, José Luís Calderón, Rubén Viñuales i Francisco José Domínguez, després de presentar la denúncia a la fiscalia. | TarragonaDigital

 

Pas endavant del grup municipal de Ciutadans a Tarragona per la situació que viu l'Amfiteatre, tancat de manera provisional fa una setmana per perill d'esfondrament. 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Tres regidors taronges, amb el seu portaveu al capdavant, Rubén Viñuales, han presentat un escrit, aquest dijous, 3 d'octubre, davant de la Fiscalia per esbrinar els motius que han causat aquest «dany al patrimoni» i que siguin interrogats, sobre aquesta qüestió, «el batlle Pau Ricomà, l'actual conseller de Patrimoni, Hermán Pinedo, i l'anterior responsable, la socialista Begoña Floria».

L'escrit, que pot acabar «amb penes de presó i multes», deixa clar que hi ha hagut «un dany al patrimoni» però també vol saber si s'ha produït «una negligència». El motiu d'aquesta presumpta «negligència», segons l'argumentari de Ciutadans, seria que «l'equip de govern va rebre l'informe que alerta sobre l'estat de l'Amfiteatre el dia 10 de setembre i, encara i així, es van dur a terme actes a l'Amfiteatre, com ara el congrés mundial del paper, amb la presència del president del port de Tarragona i l'alcalde Ricomà i hi han passat com entre 6.000 i 7.000 persones per aquest monument».

Els treballadors del museu d'Història, «els grans oblidats»

«Però és que també hem de tenir presents als treballadors del nostre patrimoni, els treballadors del museu d'Història, que són els grans oblidats de tota aquesta història, perquè ells també han estat en situació de risc i aquests treballadors van alertar, fa anys, de la situació de l'Amfiteatre» ha reblat Viñuales.

El líder taronja tarragoní ha explicat que «és evident que no tot és responsabilitat d'aquest equip de govern. És públic i notori que fa poc temps que hi són i per això deixem la porta oberta a què es demanin responsabilitats a altres persones. Ara bé, sí que és responsabilitat d'ells la possible negilgència per no haver actuat un cop es va rebre l'informe».

«Ara com ara», ha conclòs Rubén Viñuales, «hem demanat tant l'informe del dia 10 com l'informe preliminar, que va arribar el mes de juny, i no hem rebut ni un ni l'altre. És aquesta la transparència de la qual parla el govern Ricomà?  Esperem que a la Fiscalia li facin una mica més de cas i presentin els documents que els hi demanin».

El PSC demana la convocatòria «urgent» de la comissió de Patrimoni

El Grup Municipal Socialista ha demanat la convocatòria urgent de la Comissió assessora de Patrimoni perquè, segons han explicat,  «hi ha hagut dues compareixences públiques per part del govern d'ERC i en En Comú-Podem als mitjans de comunicació, sense que s'hagi facilitat cap tipus d'informació directa al PSC o a algun altre òrgan col·legiat».

La portaveu Sandra Ramos ha manifestat que «sorprèn la conducta d´un govern que ha presumit que treballaria des de la transparència, quan és evident que aquesta és precisament una de les qualitats que més ha faltat duran aquests primers cent dies».

Reobertura de les Escales del Miracle

L'Ajuntament de Tarragona va tancar les Escales del Miracle aquest dimecres, 2 d'octubre. | TarragonaDigital

 

Així mateix, l'Ajuntament de Tarragona ha anunciat, aquest dijous, 3 d'octubre, que la setmana vinent procedirà a la reobertura de les Escales del Miracle. L'equip de govern municipal, mitjançant el seu portaveu, Xavi Puig, ha explicat que han procedit a tancar aquesta via de pas de veïns, pares i alumnes de la llar d'infants i de l'escola com a mesura «de prudència mentre es fan els treballs de reforç». 

"🚧 ATENCIÓ: Tanquen les escales del costat de l'Amfiteatre de TGN per risc de «col·lapse»" "❗L'acció reivindicativa de la CUP a Tarragona contra Endesa"