Un col·lectiu neteja la Punta del Miracle de Tarragona després del Concurs de Focs

En un tram de 150 metres van trobar-hi, fins i tot, una paella

 

«La platja és casa de tots i totes, cuidem-la com a tal». Amb aquest emblema dissabte, 13 de juliol, prop d’una vintena de persones van dur a terme la primera recollida de residus a la Punta del Miracle de Tarragona.

L’acció es va realitzar en mans del col·lectiu ‘Al Camp Residu Zero’, el qual ha assegurat amb un comunicat que «en un tram d’uns 150 metres vam trobar molts residus del Concurs de Castell de Focs Artificials, així com burilles de cigars, ampolles, llaunes, embolcalls i una paella».

A través de la seva pàgina de Facebook, tenen com a objectiu informar a tots els ciutadans i ciutadanes de les pròximes neteges que tindran lloc el primer dissabte de cada mes. Tanmateix, a hores d’ara el grup està en tràmit de fer arribar una instància a l’Ajuntament de Tarragona per demanar una neteja exhaustiva de la zona —tant als voltants com a l’interior de l’aigua—.

El fons marí no es netejarà fins a finals de juliol

La celebració del 29è Concurs de Castell de Focs Artificials de Tarragona va generar centenars de tones de deixalles, moltes de les quals acaben al fons marí que acull el certamen.

Enguany, per primera vegada, les entitats submarinistes que netegen els residus encara no han procedit a fer-ho. El cap de llista de Junts per Tarragona, Didac Nadal, va subratllar a TarragonaDigital.com que l'antic govern socialista «no va signar el conveni» amb les entitats submarinistes de Tarragona que cada any recollien, de manera voluntària, les deixalles dels focs artificials del fons marí de la ciutat, i va convidar al nou govern d'Esquerra Republicana  i En Comú Podem a no oblidar «la importància» d'aquestes tasques de neteja».

"❗ATENCIÓ: Millores per reduir la sinistralitat en un dels punts negres de TGN" "L'actor Toni Cano, presentador de Q12, explica les claus de l'humor a l'Estiu Tarragonajove"